23.8.2012

Illan kuvia pihalta

Käväisin pienellä kamerakierroksella takapihallemme, ja pienestä hämärästä johtuen tuli hieman suttuisia kuvia :)Valkoinen kaunopunahatta 'White Swan'Ruusunnuppupelargoni Appleblossom


 Kuunliljan kukinto


Prinsessankakkara


Myöhään siemenestä laitettu ruusupapu


Kotkansiipi on tehnyt tuommoiset jännät tummat ruttuiset lehdet/lehdenalut tuohon keskelle, onkohan se normaalia käytöstä?


Kasvilava. Paljon olen jo karsinut lehdistöä, ainoa valmista satoa antanut on edelleen basilika ;)


Kukkapenkkinäkymää :)


Ja ulkoreunaa


Puskissa on piilossa myös yksi chili. Pari vanhempaa kasvia heitin roskiin, kun olivat niin kitukasvuisia.
Tämä yrittää kovasti jaksaa kypsyttää hedelmänsä..Olen ollut tosi tyytyväinen markettaan! Janoinen se on, mutta on viihtynyt sekä ruukussa, että tässä kukkapenkin reunassa. Laitan sen ensivuodenkin vaihtoehtoihin! Nämähän olivat niitä roskiksesta pelastettuja, mitä haaskausta.


Maissi kaipaisi puolisoa itselleen, mutta jääpi nyt vanhaksipiiaksi/poikamieheksi :P Ei taida meidän lääni riittää maissipellolle ;)


Tomaatteja löytyy, mutta kypsymisestä ei näy merkkejä


Toinen ruusunnuppupelargonini. Appleblossom eli omenankukinto-lajike tämäkin. Ihana!


Viiniköynnöksen "suuri sato". Mahtaakohan se selvitä talvesta...


Sydän pomppasi kurkkuun kun näin nämä! Ovatko nämä mahdollisesti kukkanuppuja, ja ovatko ne kuivuneet, paleltuneet vai elinkelpoisia... JÄNNÄÄ


Kyseessähän on alstroemeria, inkaliljaksi ja prinsessaliljaksikin kutsuttu mukulakasvi. Tämä on kasvin toinen kesä minun omistuksessani, enkä ole toistaiseksi saanut sitä kukkimaan. 

Tuo röhnä oikeassa yläkulmassa on petunia, jonka latvoessa keväällä tökkäsin alstroemerian ruukkuun ;)


Pienikasvuinen varreltaan, mutta satoisin chili tänä kesänä, Aji Cristal! :) Mieheke pääsee maistamaan parin päivän sisällä...


7 kommenttia:

 1. Onpahan siellä kaikenlaista jännää nuppua ja satoa luvassa! Kotkansiivelle nuo ovat minusta ihan normaaleja lisäkkeitä, mutta en yhtään muista mitä kasvinosia ne ovat nimeltään.

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä saanut pihasi hienoon kuntoon.
  Muistan kun muutit sinne mikalaista sillä oli.
  Ja sitten rupesit pihaa kunnostamaan.
  Hyvä on tulos.

  VastaaPoista
 3. Samoja lisukkeita kasvattaa kotkansiivet meilläkin.

  VastaaPoista
 4. Vitsit miten hienoja chilipaprikoita! Minulla iti vain yksi siemen ja nyt paprikani on täynnä pitkiä vihreitä puikuloita. Miten ne saisi punaisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chilien kypsyminen on aina vienyt aikansa, mutta mielestäni ne jatkavat kypsymistään, vaikka ne irrottaisi kasvista, niin kuin tomaatitkin. Missä kasvatat chiliäsi anja? Avomaalla, ikkunalaudalla,kasvihuoneessa?

   Poista
 5. Toimiikohan nyt. Kirjotin pitkän vastauksen sulle ja se katos johonkin. Mutta asia kiteytettynä, että olipas aikamoinen yhteen sattuma. Sie ootkin fiksu kun oot aloittanut jo nyt joululahjoja valmistamaan. Pitäs varmaan iteki ottaa neuvosta vaari. Sitä vaan miettii että jouluna ei enää asuta Suomessa jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Löytääköhän posti maailman toiselta puolen Suomeen.. Ois ikävä jos ne katoaisi matkalla.

  VastaaPoista
 6. Aahh chilejä;tulisia ja maukkaita ruokahetkiä siis teille tuloillaan :)

  Ruusunnuppupelargonia on ihana <3

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)