22.8.2012

Koulua koulua

Koulun penkillä on tullut istuttua viime viikolla ja tällä viikolla. Aloitin sen puuttuvan pihasuunnittelukurssin, ja huh, että se on saanut aivot ylikierroksille! Ideoita ja ajatuksia pyörii, mutta en saa mitään konkreettista paperille. Se on kyllä ollut tyylini läpi elämän ;D Kurssin tavoitteena on siis luoda kasvisuunnitelma oikeaan pihaan, kaikki varteenotettavat suunnitelmat (oppilaita on kurssilla n.10) esitetään asiakkaalle, ja he saavat niistä sitten poimia ideoita tai vaikka koko suunnitelman jos haluavat. Pihaan on suunniteltava 1 perennapenkki tai aidanne tontin ja naapurin rajalle, sekä yksi vesiallas/perennapenkki. Kävimme eilen ryhmän kanssa mittaamassa pihalla ja haastattelemassa asiakasta. Toiveena on sinistä ja valkoista, miksei keltaistakin. Perennapenkki sijaitsee nurmialueen reunassa, paikkaan paistaa aurinko aamusta iltaan. Ei vaativahoitoisia, penkki saisi olla vaihteleva muodoltaan... mitäköhän muuta. Hyvin vapaat kädet, mutta ei kuitenkaan. Jo paikka ja väritoiveet asettavat haastetta. Jänskättää kummasti!

Kävimme myös katsomassa Kaarinan kaupungin ruusupuistoa, vaikka suurin osa ruusuista olikin jo lopettanut kukintansa. Itse en oikeastaan yhtään pidä ruusupuskista, mutta yksittäiset kukinnot ovat aina Ihania, tässä muutamia. Lajikkeita en sitten muistanut kirjoittaa ylös ;)Syyshortensia


Lähitarkastelulla NIIN kesäisen hempeä <3 p="p">


Tässä käsinkosketeltavissa miksi en pidä ruusuista. Kauempaa pensas on omaan silmääni ruma, pudonneita terälehtiä, vähän härmää lehdissä...

mutta kun menee lähemmäs, yksinkertaiset kukinnot ovat Ah niin ihania.


Tällä valkealla ruusulla oli hauskan raidalliset nuput!Kaarina- nimikkoruusuja. Osa näistä on istutettu jo 10v sitten! Aika.. öh, surkea näky, vaikka kukinnot ovatkin isoja ja upean punaisia!Sotaveteraanien muistokivi, sinivalkoiset kukat.


Flunssa käväisi uusintakierroksella viikonloppuna. Pikavisiitti siis! Kuume, nuha jne käytiin läpi to-su, nyt on taas vain keuhkoputkentulehdusmainen rohiseva yskä. Eipä onneksi ole menoa haitannut, onneksi arkipäivät on aika leppoisia. Tuttavalla sai sydänlihastulehduksen aikoinaan, kun kuumeisena oli muuttokuormaa kantamassa, ja se muistuttaa aina takaraivossa, ettei terveyden kanssa kannattaisi leikkiä..

Olen pikkuhiljaa siivonnut pihaa kesälookista. Orvokit lensivät roskiin, samoin härmäiset petuniat, ötökönsyömät ruusupavut ja nuupottavat tähtisilmät. Nokkosia oli taas kertynyt kukkapenkkiin nypittäväksi, ja nurmikko on nyt leikattu. Muutoin puutarha on hieman jälkijunassa, tomaatti alkaa nyt vasta kasvattaa hedelmää, sain istutettua vasta nyt vadelmat, pari taikinamarjaa ja puksipuun, ananaskirsikat eivät kypsy millään... Mutta eivät ne välitä hoputtamisesta :P

Ajattelin kirjoittaa pian jo ylös tämän kesän huomioita, ajatus siintää jo "mitäs sitten ensi kesänä"-osastolla! :D

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kurssi sulla meneillän.Tsemppiä suunnitteluihin :)

  Osa ruusuista ja ruusupuskista onneksi säilyy ihan kivankin näköisinä kesän edetessä,mutta toki tällainen kesä joka nyt on ollut,on hiukan aiheuttanut vaurioita sinne tänne.

  Pikkuhiljaa tässä saa jo poistella noita pahimman näköisiä kesäkukan kräniä ja todellakin pitäisi panna ylös huomoita ensi kevättä ja kesää ajatellen.

  VastaaPoista
 2. Heissan. Kiitos, kyllä täälläkin odotetaan että esisopimus kirjotetaan ja sen jälkeen voikin alkaa pahvilaatikoita saalistamaan kaupoista ja täyttämään niitä. En ikinä olisi uskonut, että kiinteistövälittäjä voi toimia näinkin ripeästi..

  Niin, ja ei haittaa että en oo siulta sähköistä postia saanutkaan. Oon ootellut kaverin mailia jo joulusta lähtien joten ei tunnu missään. :D

  - C-linja

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)