29.1.2012

Viherkasvikuvia vuodelta 2009

Tällä hetkellä minulla on kovin vähän huonekasveja, ennen niitä oli varmaan kymmenkertainen määrä. Selasin tänään ajankulukseni vanhoja kuvia ulkoiselta, ja järjestin niitä. Siitä sainkin inspiraatiota hieman esitellä mitä kasveja olen ainakin Joskus omistanut. Nämä kuvat ovat pääasiassa kevät-kesältä 2009.

Aasinkultakorva, mammalta saatu pistokas. Ei ole enää.


Arabiankahvipensas. Ei ole enää. Jaoin tämän pensaan pienemmiksi rykelmiksi, annoin parit eteenpäin. Omani taisi kuukahtaa kun unohdin kastella.


Ostin miinanköynnöksen siemeniä Huuto.netistä. Tämä kuva on otettu 15.4.2009 .. ja kukista olen ottanut kuvan 25.7.2009. Tämä ei lopulta ollutkaan se aito miinanköynnös, vaan Ipomoea quamoclit. Sillä ei ole suomenkielistä nimeä vielä, mutt Ipomoea on elämänlankojen suku, ja quamoclit tarkoittaa miinanköynnöstä. Otappa siitä sitten selkoa :D nätti oli kuitenkin, mitä nyt tuo varsi ja sulkamainen lehdistö on aika harvaa ja hentoa.


Paavonnukkumattini "pikkuisena". Maranta leuconeura 'Erythroneura'. Tämä minulla on edelleen.


Kääpiöbanaani. Ei kestänyt talven yli, vaatii paljon valoa. Teki viimeisillä voimillaan 2 pikkuistakin, mutta nekin kuolivat.

Mammalta saatu rahapuu. Kuoli.


Rrrrakastan kiinaruusuja. Niiden kukinnot on niin herkullisia. Mutta nää kaupan kiinanruusut kestää mulla NIIN vähän aikaa. Vaativat vissiin parempaa hoitoa :D


isokumiviikuna. Tämä taisi kuolla ensin (ostin toisenkin myöhemmin), ylikasteluun ja liian vähään valoon luultavasti, sillä oli myös vihannespunkkeja. Toinen lensi punkkien takia roskiin.


Tilasin netistä ihmeköynnöksen.

Se kasvoi mukavasti, ja talvehti ekan talvensa mamman viileässä huoneessa. Toisena kesänä sillä oli jotain kasvuongelmaa, ja toisena talvena se sitten heittikin henkensä.. Ei ehtinyt kukka missään välissä.


Muorinkukka. Tämä taisi tulla pistokkaana miehekkeen isän työpaikalta. Tykkään muorinkukista NIIN paljon, mutta ne on kastelun kannalta hankalia. Tässä oli hauska, että uudet lehdet oli kirjavia, ja sitten ne taantuivat vihreiksi. Ylikastelulla/muuten epäsopivalla hoidolla tapettu.

Tämä kirjorönsylilja kuoli pian oston jälkeen. Ystäväni osti samaan aikaan samasta paikasta, ja hänelläkin kuoli se samoihin aikoihin....

Kiiltoliisukka. Netin kautta pistokkaana saatu, oli nopeakasvuinen riippakasvuinen. Lopulta en vaan tykännyt sen ulkomuodosta enää. Jaoin tutuille pistokkaita ja heitin roskiin.


Kultaköynnös

Talvella kaljuuntunut limoviikuna. Kasvoi kiltisti, mutta luovuin siitä viime muutossa raskain mielin. Se oli kuitenkin mulla monta vuotta, ainakin 5v


Raitamatti. Tämä oli nuorena nätti ja kiva, mutta kasvaa tuosta pituutta aika lailla, ja sitten olikin aika... ruma. Hylkäsin sen viime muutossa.

Euron pullojukka. Tapettu ylikastelulla.


Raitamatti. Tämä on paljon rauhallisempi kasvamaan, on pysynyt matalana. Omistan edelleen ja tykkään kovasti.

14,99€ Kultapalmu. Oli edullinen löytö, mutta ei sopinut mun hoidokiksi. Kasvu oli vähäistä, valoa liian vähän tai liikaa paahdetta ja tuon ruukun kanssa kastelu oli hankalaa. Heitin muutossa roskiin kun oli niin ruma.


Taas yksi muorinkukka. Tämä kuoli todella nopeasti, ylikastelu luultavasti.


Tämä muorinkukka kesti pidempään, vasta nyt ennen joulua heitti henkensä. Oli hankala kasteltava, sen juuret mustu hetkessä. Aina sain kuitenkin jokun varren palaamaan henkiin, ja viime kesän se selkeesti Viihtyi parvekkeella, hieman varjoisammassa kohdassa. Mätäni lopullisesti uudessa kämpässä.


Vasemmalla lahjaksi saatu rahapuu. Kuoli. Keskellä vuokraemännältä saatu malakanlaikkuvehka, annnoin pois viime muutossa. Oikealla limoviikuna, josta oli kuva ylempänä.


Euron vesifiikus. Kuoli hyvin nopeasti, kun ei kestä ollenkaan kuivumista. Sillä on niin ohuet lehdet, ettei se varastoi miltein ollenkaan vettä niihin.


Hortensia. Taisi kuolla.

Hortensia. Taisi kuolla. Yksi hortensia mulla on vielä varastossa talvehtimassa, saa nähdä miten käy.


Olin keväällä 2010 hupsu ja ostin taas uuden ihanan kiinanruusun. Kuoli parissa kuukaudessa.


Sunnuntaiväsymystä, ei nyt oikein tullut maailman parasta postausta :P

1 kommentti:

  1. Tuli mieleen useampi oma vastaava kokemus. Huonekasvit ovat kyllä vaikeita...

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)