26.7.2011

Mukava viikonloppu takana, mukava viikko edessä!

Kovan suunnittelun ja järjestelyn tuloksena päästiin mökille taas viikonloppuna ja pikkusiskonikin pääsi mukaan. Perjantaina oli vallan mainiot kelit, aurinko porotti ja merivesi oli juuri sopivaa, n.22 asteista. Otin mukaani vain yhden 50L multasäkin, enkä sitäkään ehtinyt vielä levittää mihinkään.


Tähkätädykkeet ilahduttivat, tämän taimen vein mökille viimeksi.


Nämä ovat viime vuonna istutettuja. Tällä hetkellä ne sijaitsevat kukkapenkin takaosassa, taidan siirtää ne edemmäs, kun eivät ole kovin korkeita.

Sekalaista seurakuntaa, tädykkeet, kuunliljat ja nukkapähkämöt


Pataistutukseni Ennen lauantain rankkoja vesikuuroja. Onneksi kuvasin sen perjantai-illalla :)

Eikö olekin oikein semmoinen.. äklön hempeän lempeän pinkki? <3
Tarhatähtisilmät ja pelargonit kukkivat koko ajan eri tahtia! Nuppuja on onneksi molemmissa.

Ja tässä...peurankellot? En muista enää mitä viimeksi istutin, pikaisesti vain lykkäsin heidät metallivatiin jonka salaojitin. Lauantaina saikin jo kallistaa vatia, kun satoi niin rankasti, ettei salaojituskaan auttanut...


Kärhö 'Jackmanii' oli hyvin jatkanut kasvuaan.Muahahahaha. Tämä oli oikein iloinen yllätys! :D Vaikka toisin voisi luulla. Angervo heitti henkensä, vihdoin. Saksisin isoimmat risut pois. ja ensi kerralla lapioin juurimähkäleet veks. Tulee tilaa uudellenjärjestellä kukkapenkit ;)


Prinsessankakkara - Prinsessanpäivänkakkara... Täytyisi ostaa se nimistö, niin tulisi oikeat nimet kasveille.  Leucanthemum kuitenkin. Aika pienet taimet vielä, ja joku ilkimys oli tämänkin terälehtiä maiskutellut...


Ja siinähän se paha missä mainitaan! Itse ilkimys!


Kovin hävytöntä meininkia, syödä niitä vähiä kukkivia mitä meidän mökillä on! Hmmph. Tuli tälle ötökälle lentävä lähtö :P


Tämä on aika kaukana prinsessasta, aika rääsyläiseltä näyttää. Jospa seuraavat kukinnot säästyisivät.


Ne syyskylvetyt kehäkukat! Niitä ne rikkaruohon näköiset olivat kukkapenkissä. Pitää kyllä kaivaa siemenpussit esille, nää on meinaan Hirmuisen pitkiä! Että olenko kattonut yhtään korkeuksia, vai onko kasvuolot niin rankkoja, että on pitänyt kasvaa hurjasti, hmmm...


Kukinnot on silti hurjan nättejä :)


Näin harvassa ja näin pitkiä :D


Perjantaina tosiaan uitiin ja grillattiin, mikäs sen parempaa. Akut latautuivat taas.Lauantaina en kauheasti kuvaillut, oli niin touhukasta menoa. 

Heti aamusta alkoi tohina, heräsin n. yhdeksän aikaan siihen, kun ulkoa kuului kaukaista ukkosen jyrinää. Tönin miehekettä hereille, oltiin jätetty veneen pressut alas (tyhmät). "Pitäiskö mennä laittaa ne veneen pressut kii, ulkona jyrisee ukkonen?" "Mjääääh" mutisi mieheke ja käänsi kylkeä :D Nousin ylös juodakseni vettä, ja.. RAPS. Taivas aukeni :D Mieheke pomppasi ylös, päästi muutaman kirosanan, ja sitten juostiin molemmat peräkanaa rappuset alas ja kohti venettä! Vettä tuli alas kuin saavista kaatamalla, ja sitten olikin kova homma kaatosateessa kiinnitellä veneen pressun pieniä nappeja kiinni. Huh huijaa mikä herätys! Juostiin sitten vielä takaisin samanlaisessa kaatosateessa, ukkonen jyrisi ja salamoitakin piisasi. Laitettiin vaatteet kuivumaan ja painuttiin pariksi tunniksi takaisin nukkumaan. Naurattaa vieläkin :D

Toisen kerran kun herättiin, oli ilma mitä kaunein. Aurinko paistoi, ja ilma oli sateen raikastama. Käytiin aamupalan jälkeen kolmestaan mustikoita keräämässä, mutta joku oli kerennyt tutuille apajille ensin, ei saatu kuin 3-4 litraa kasaan. Sitten pulahdettiin taas uimaan, ja viilennyttiin mukavasti. Iltapäivä neljältä ukkonen hiipi taas nurkille, ja satoi sen pari-kolme tuntia. Sillä aikaa nautittiin lounasta mökissä ja lueskeltiin. 

Illalla kaivettiin mato-onki esiin ja sisko onki paljon ahvenia! Harmi vaan että se ainut syötävän kokoinen luiskahti miehekkeen kädestä ja hyppäsi takaisin mereen... Sisko sai myös koukkuunsa hemmetin ison vonkaleen, mutta kun kaksistaan yritettiin sitä ylös, se pirhana pääse koukusta irti! Ruutana tms taisi olla, en siinä häslätessä painanut tuntomerkkejä muistiin.

Tässä tunnelmakuvia :) Ilta olikin taas tyyni ja aurinkoinen, grillattiin ja saunotiin.Lähden tänään isovanhemmille kyläilemään, luultavasti loppuviikoksi. Suunnitelmissa on näöntarkastusta, isän haudalla vierailua, puutarhassa kykkimistä ja toivottavasti kameran huoltoa, nämä kuvat otettiin siskon kameralla. Mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mukavalta näyttää ja kuulostaa!

    Hyvää kyläilyviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Itse ostin kuluvana vuonna vihtiläisestä puutarhasta tarhatähtisilmän, mutta se kuoli myöhemmin tuntemattomasta syystä.

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)