1.8.2011

Turinoita ilman mökkikuvia ;)

Mukava taas olla kotona. Olin isovanhemmilla tiistaista lauantaihin, ja vaikka siellä kovasti viihdyinkin, oma koti on oma koti. Etenkin arvostamani osio, oma rauha, on taattu.

Minulla On jotain kuvia heidän pihaltaan, mutta aivan väärällä koneella/muistitikulla, kävi pieni sekaannus. Ehkä saan ne ensi viikoksi, kivoja kukkakuvia nekin. Maaseudun raitis ilma ja ison pihan erilaiset kasvit ja marjat, mmmm!

Keskiviikkona kävimme siskoni kanssa näöntarkastuksessa, näköni on sama kuin likemmäs 9v sitten! Silloin olen viimeksi virallisesti käynyt optikolla, ja silloin sain ensimmäiset, ja tähän asti ainoat lukulasini :) Täytyy tunnustaa, että ne ovat olleet todella harvoin käytössä, ainoastaan jos joutuu jotain pientä pränttiä lukemaan pienellä rivivälillä, olen joutunut kaivamaan ne esiin. Muuten rivit pomppii ja pää alkaa särkemään. Optikko totesi, että samoissa lukemissa olen edelleen. Valitsin kuitenkin uudet kehykset, ja odotan niitä kuin kuuta nousevaa! Laitan kuvaa sitten niistä, mielestäni ne ovat Herrrkulliset! Siskokin saa uudet lasit, mutta vahvemmilla linsseillä. Siskollani on lasit koko ajan käytössä, tällä on minun vastakohtanani huono kaukonäkö. Tulee maailma taas kirkastumaan kun saa uudet lasit nenulle.

Päivät hurahtivat nopsaan, torstaina kävimme vanhempiemme haudoilla viemässä kukkakimput, keräsimme ne isoäidin puutarhan kukista. Onneksi isovanhemmilla on uusi auto, jossa ilmastointi pelaa... Vanhassa autossa paistui aina ylikypsäksi vastaavilla ajomatkoilla, tulihan siinä jo

Siskollani on 2 kissaa, jollen niitä ole maininnut, siskokset, jotka täyttävät elokuun lopussa 1v. Niillä on isovanhempien pihassa ulkoiluaitaus, ja sisätiloissa saavat olla valvotusti vapaana, se kaksikko kun on mitä villein käytöstavoiltaan, ja siinä menisi niin isoäidin kukat, kuin lasiesineetkin tuusan nuuskaksi hyvin nopsaan. Tietysti piti myös huomioida isovanhempien "pää"jehu, 17v Mimmi-kissa, joka ei sulata vierailijoita kovin helposti... Aikamoista säätöä kissojen osalta siis, ja ihosta löytyy taas jos minkälaista naarmua villikoiden jäljiltä. Reidessä on todella syvä kynnenpistohaava, jota taidan näyttää lekurilla, jos se ei tuosta parane nopsaan.

Lauantaina lähdimmekin jo bussilla kotiapäin, ja treffasin kahta ystävääni DBTL:n humussa. Emme tosin olleet itse "alueella", vaan kaikenkirjavan porukan keskellä jokirannassa. Ilta oli oikein mukava, tassuttelin kotiin korkokengät kainalossa joskus aamuseitsemän maissa ;) Harvoin tulee käytyä ulkona nykyään, mutta sitten ollaankin kerralla kunnolla?

Pistetään höpinän jatkoksi muutamia huonekasvikuvia. Ajattelin tänään saada aikaiseksi, ja kuvata parvekkeella kaikki huonekasvit, kun ei ole tänä vuonna vielä tullut tehtyä sitä projektia alusta lopuun!

Mutta:
Sain siskoni viirivehkan lepohoitoon :D Se on joutunut asumaan ensin kirjahyllyn päällä hämärässä, mutta kun kissat oppivat liitämään sinnekin, se joutui asumaan suurimman osan ajastaan Kaapissa :P Nyt olisi tarkoitus saada se taas elämänsä kuntoon!


Miehekkeen paavalinkukka, joka ostettiin  maaliskuussa.


Miehekkeen kodinonni, joka niin ikään maaliskussa. Olen sitä jakanutkin jo kerran.


Basilikaa pitäisi kylvää lisää, koska tässä on jäljellä olevat. Kylvin nämä maaliskussa. Vasemmassa laidassa kaupasta ostettu timjami, josta löysin eilisiltana ansarijauhiaisia :/


Itsekylvetty (maaliskuussa) petunia on aloittanut kukintansa. Huimat 3 taimea selviytyivät tähän asti, ovat edelleen kylvöastiassaan, 400g  muovisessa jauheliharasiassa


Pienet valkosiet petuniat kukkivat taukoamatta

Isompia pinkki-violetteja unohtamatta

Caribbean Red Habanero ei ole tuottanut pettymystä. Lisäsin lannoitusta, ja lehdet ovat saaneet hyvän vihreän sävyn. Jonkun verran olen vielä nyppinyt pois kukkanuppuja, kun hedelmää tulisi muuten ylituotantona :) 

Kellarissa talvehtinut hortensiani. Komeat lehdet, eikö? Löysin sille vihdoin hyvän kasvupaikan, parvekkeen hieman varjoisammasta nurkasta. Hortensia kuitenkin saa valoa siellä, mutta ei suoraa eteläpaahdetta.

Alstroemeriat... Noh, yksi taimi pääsi vihdoin isompaan ruukkuun, sen juuret puskivat niin rajusti ulos vanhasta ruukusta. Tässä sen varmaan talvetankin sitten. Kukkia ei ole näkynyt, mutta ei haittaa :)

 Sisällä ikkunalaudalla amppeliin kaipailisi neilikkakuparileht, joka on komistunut keväästä Huomattavan paljon. Sen pistokas on vain irvikuva tästä, mutta ajan kanssa.... Ehkä saan tämän kukkimaankin joskus?


Rahapuu 'Gollum', josta taas nypin villakilpikirvoja eräänä iltana.


 kevätkaktus Hatiora x graeseri 'Apache Spirit'


Unestaan herännyt tuoksuköynnös... En taaskaan ajatellut, kun tämän sain koululta, että niin, se on KÖYNNÖS. Köynnökset tarvitsevat tilaa, tukea ja eivät pysy pieninä kovin pitkään ;)

Pennimuori

Sulkasaniainen

Surkeana nurkassa häpeävä kiinanruusu, joka luultavasti vilisee vihannespunkkeja, ja ei saa tarpeksi valoa/hoitoa. Ei aika riitä kaikille :P

2 kommenttia:

 1. Tuli mieleen sinulle uusi yritysidea: kukkalääkäri. Suomessa ei taida olla vielä vastaavaa lääkäriä. Voisit ottaa asiakkaiden kukkia hoitoon ja muutenkin neuvoa kukkien hoidossa. Mielestäni idea on toimiva, kehittele lisää ;-)

  VastaaPoista
 2. Täältäpä löytyi mukava blogi.
  Voi kun hinoja kasvesja sinulla blogissasi.
  Katselin noita aikaisempiakin ja miin paljon kaunista.
  Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)