12.3.2011

Lauantai!

Huomenta huomenta. Tässä (kirjoittelun alussa) istuskelen kahvikupposen kera koneella, ja odottelen että keväinen aurinko lämmittäisi ilmaa sen verran, jotta tarkenisin pestä parvekkeen lattian ;) Olin jo eilen hätähousu, ja pesin parvekelasit... Hieman palelsi, mutta pääseepähän aurinko paistamaan paremmin kasveille! Tässä kuvaa sisältä, ikkunalaudalla/eteläikkunalla on tunkua ;D

Olen nyt virallisesta siirtynyt puutarhakaupan koulutusohjelman puolelle. Vk 10 sisälsi teoriaa ja käytäntöä siementen kylvämisestä, ammattienglantia (huimat 3 tuntia, se on kaikki mitä opiskeluaikana tulee olemaan!), puiden leikkauksen kertaamista, kävimme Koroisten puutarhalla, sekä Helle Oyn pääpaikalla. Kävimme myös läpi myymälöiden "sisustaa", eli huomioimme opettajan valokuvista hyviä ja huonoja ratkaisuja pöytien sijoittelusta, hintalapuista, kylteistä jne. Täytyy sanoa, etten oppinut tällä viikolla kauheasti uutta. Lähinnä kertausta, mikä on tietysti hyväksi myös.

Torstaina "opettelimme" kylvämään siemeniä koulun kasvihuoneella. 12 oppilaan ryhmäksi hälinä oli aikamoinen, ja loppujen lopuksi opettajalta ei ohjausta herunut. Kukin teki omalla tahollaan, nappasi jonkun purkin ja jonkun verran kylvöalustaa, survaisi omia tai opettajalta saatuja siemeniä jotenkin purkkiin, nimesi purkin ja sitten lopun aikaa seilasivat ympäriinsä päämäärättöminä, kun toiset kylvivät koko siemenvarastoaan kerralla ;) Minä muistin sentään kohtuuden tänä vuonna, ja kylvin kasvihuoneelle VAIN kahta tomaattilajiketta ja ananaskirsikoita.

Tämän vuonna kokeilussa amppelitomaatti, lajike 'Tumbling Tom Red'

 Pienet, erittäin makeat punaiset hedelmät. Aurinkoinen lämmin kasvupaikka ruukussa suojaisessa paikassa tai kasvihuoneessa. Varkaita ei tarvitse poistaa.


ja avomaalle soveltuva pensastomaatti, lajike 'Outdoor Girl'.
Ulkokasvatukseen sopiva varhaistomaattilajike. Sopii suureen ruukkuun aurinkoisessa ja lämpimässä paikassa, tai kasvihuoneessa. Tekee pyöreitä, keskikokoisia, punaisia ja hyvin maukkaita hedelmiä. Tarvitsee tuen. 

Siemenkylvöt muuten;

Petuniat kurkottavat minikokoisina mullasta, tämä on isoin


Muut vasta heräilevät 


Basilikan taimia

Valkosipulikokeilu

Piparminttu


Inkalilja eli jaloalstroemeria pikkutaimena

Pelargonit, timjamikin kurkistaa seassa


Kirjorönsylilja tehtailee taas lisää poikasia :)

Kevätkevätkevät, kiiruhda luoksemme <3

7 kommenttia:

 1. Ooh, niin vehreää :) Onpa sun basilikat jo isoja verrattuna mun... Ja kaikkia kivoja yrttejä mmm. Hei muuten jos sulla on "ylimääräsiä" siemeniä, ihan mitä vaan niin voit laittaa matkalaukkuun :D

  VastaaPoista
 2. :) Kiitoksia, kiitoksia! Meidän eteläikkuna on aivan mahtava noille yrteille ;) Ömm mitä jos sedät tutkii mun laukun ja päättää että oon suuri uhka islannille mun siemenieni kanssa? :D

  VastaaPoista
 3. Hmmm enpäs tiiä. Saahan tääl kuitenkin ostettua siemeniä kaupastakin et... Voihan niil olla joku ihme sääntö mut jos ne nyt sellaset huomais niin ne kai heittäis ne vaan pois tms.?

  VastaaPoista
 4. Komeita taimia.

  Olen päättänyt nyt ekaa kertaa kasvattaa tomaatteja. Ehkä valmiista taimista, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Mila: Kysyppä vielä jónilta, ja vilkaiskaa islannin tullin sivuilta tms, en löytänyt siellä (kai) varmaksi mainintaa siemenistä. Desinfioimattomia kalastusväleineitä ei saa tuoda :P

  Tekosyy: Kiitos! Valmiit taimet on näppäriä, pääsee vähemmällä stressaamisella ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanan vihreää! Alan jo olemaan niin malttamaton, pääsisipä jo puutarhatöihin.

  VastaaPoista
 7. Hei, onpa kiva lukea toisen puutarhuriopiskelijan blogia! Kuulostaa monet jutut niin tutulta! Minä opiskelen ekaa vuotta Tampereella ja aikomuksena on myöskin suuntautua puutarhakauppaan. :)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)