13.3.2011

Huonekasvitkin nauttivat lisääntyvästä valosta

Eilen lämpeni parvekkeella sen verran, että pesin kuin pesinkin lattiat! Käytin ensin kloriittia desinfioimiseen, (bongasin vanhoja linnunjätöksiä yhdestä nurkasta), ja sen jälkeen kuurasin vielä paremmantuoksuisella mäntysuovalla. Pesin myös olohuoneen ikkunan molemmin puolin, sumuttelen aika paljon kasveja, ja ikkunat "tahriintuvat" siinä samalla aika karseiksi. Nyt on siistiä, laitoin myös pidemmän maton peittämään kylmää laattalattiaa. Kauheasti tekisi mieli kantaa jo parveke täyteen kukoistukseen, mutta siellähän on KYLMÄ. Oma pääkin saisi pysyä kylmänä ;)

Sisällä jättipeikonlehti osoittaa vihdoin sopeutumisen merkkejä, koko talven tuo ruppana lerputti lehtiää, ja rusketti lehtien kärkiä. Nyt se aukaisi uuden lehden, joka on mielestäni kaikinpuolin täydellinen :) Sain tämän pistokkaana koulun viherhuoneesta, ja se oli pitkään isossa vesimaljakossa. Vaihdoin sen talvella (hieman väärä aika toimenpiteeseen) isoon ruukkuun, jossa on huonekasvimultaa ja orkideakariketta sekaisin...


Ja talvella lehtiäkin tiputellut, aikanaan eurolla Prismasta otettu kumiviikuna tekee kanssa uusia lehtiä urakalla! Se on itsestään alkanut myös haaroittumaan, mikä on todella hyvä, kun tuo kalju varsi ei ollut kovin viehättävä... ;)


Tämmöinen pikapostaus tässä välissä, nyt huristamme asioille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)