1.10.2010

Osaapa olla saamaton olo.

Opiskelumotivaatio torkkuu jossain peiton alla, ja muutenkin on puhti poissa. Vaikka juuri olikin pidennetty viikonloppu vapaata! Moni maininnut samanlaista ongelmaa. Väkisin pitää aamuisin punnertaa itsensä sängyn pohjalta.

Löysin iiiihanan peltisen kahvipurkin "Ota tästä"-laatikosta koululta :)


Haluaisin istua tunneilla ja OPPIA jotain, mutta seuraava opintojakso on sekava. Minulla on yhteiset aineet hyväksiluettuna PAITSI 1ov fysiikkaa. Joten sitä pitää opiskella maanantaisin ja tiistaisin 4 tuntia, joko aamulla tai iltapäivällä. Sovin itselleni työssäoppimispaikan koulun myymälästä, että saisin opintotukeen tarvittavan opintoviikot kasaan/kk. Hyväksilukeminen on alkanut harmittaa, olen ehtinyt unohtaa aika lailla kaiken. Mutta ryhmät ovat jo isoja, joten olisin ylimääräinen taakka ryhmänvetäjille (tämän kuvan sain opolta viime vuonna)

Myymälätyöskentely on tuttua, olinhan siellä työssäoppimassa ennen kesää. Myymälä on auki ti-pe 10-16. Joka aamu vien ulkokasvit varastosta myymälän edustalle, ja asettelen ne niin, että ne ovat myyvästi ja niiden valotarpeet jne täyttyvät päivän aikana. Näin syksyllä myymälän pihalla on myynnissä kanervaa, viimeisiä keijunkukkia, minisyklaameja, pieniä havuja, oppilaiden tekemiä syysistutuksia, oppilaiden tekemiä syyskransseja jne. Täytyy ensi viikosta ottaa kamera mukaan ja ikuistaa niitä :)

Myymälässä käy asiakkaita verkkaista tahtia. Surulaitteita, morsiussidontaa, syntymäpäiväkimput, juhla-asetelmat. Itse en edelleenkään varsinaisesti Pidä sidonnasta, en koe olevani hyvä siinä, ja onneksi opettaja/muut taitavammat hoitavatkin sen puolen. Minä istutuin tilauksesta isoanopinkielet Iiiiisooon ruukkuun ja koristelin katekivillä, ja oli asiakkaalle mieluisa. Viherkasvit ja puutarhapuoli on MUN JUTTU. Seuraavaksi pitäisikin tarkkaan miettiä mihin liikkeeseen hakisin työssäoppimaan seuraavaksi...Hmmm

Eilen tuli käytyä Pirilän kukkatalossa Raisiossa. Sekä taimistopuolella että "sisäkasvi"osiossa. Jäljellä olevia perennoja oli -50%, mutta joukossa ei ollut minua kiinnostavia kasveja. Värjätyt kanervat ovat kamalia! Yh. Parvekkeemme on nyt niin pieni, etten viitsinyt koristekaalejakaan ostaa tukkeeksi. Koristekurpitsat maksoivat 2€/kpl, osa oli ihan söpöjä, mutta en moiselle hinnalla niitä osta parvekkeen koristukseksi. Sisäkasveja oli halvalla jälleen, mm. kääpiöbanaaneja 1,90e, kahvipensaita oli tuuheita ja edullisia + paljon muuta.. JA MINÄ EN OSTANUT MITÄÄN NIISTÄ! Ansaitsen selkääntaputtelua ;) Ostin ainoastaan kukkasipuleita. Lumikelloa, Turku-tulppaaneita , parvitulppaaneita... ja jotain muuta, pussit jäivät auton takaluukkuun. AI NIIN ja 100L multaa päätin vielä kärrätä mökille! ;)

Tulipa Aboa Turku
Tänään piipahdamme miehekkeen kanssa ruoka-/kirjamessuilla, poikeamme kaupassa ja suuntaamme mökille. Toiset tulevat vasta huomenna. Istutan osan sipuleista mökille, osan laitan talveksi ruukkuun ja... HILLOKELLARIIN! Semmoinenkin luksus tässä talossa. Tosin luulen että siellä on aika iso homeongelma :/

Siitä tulikin mieleen, että isännöitsijä on kadonnut! Ei vastaa puhelimeen, ja vastaaja on täynnä. Myöskään huoltomies ei vastaa puhelimeensa o___O ollaan yritetty kumpaakin kiinni, kun nuo valaisimien paikat on edellisten "remppareiskojen" jäljiltä käyttökelvottomia. valaisimia ei saa kattoon kiinni, ja erimittaisia piuhoja sojottaa sinne tänne... argh.

3 kommenttia:

 1. Moikka!
  Paljonko pyysivät hintaa Aboa-tulppaaneista?
  Laitatko ne ruukkuun?
  :-)

  T. Partsipuutarhuri

  VastaaPoista
 2. Pirilän kukkatalo on tuttu paikka, minun pitää aina Turun reissulla päästä siellä käymään:)

  VastaaPoista
 3. Partsipuutarhuri:Kauhistus, en yhtään muista enää mitä mahtoivat pyytää. Aboa-tulppaanit on muistaakseni aika korkeita kavereita, ni en niitä laita ruukkuun, tökkäsin ne mökin maahan eilen. Taidan talvettaa parvitulppaaneita ja balkaninvuokkoja kellarissa, ruukussa :)

  Sussi: Sieltä kyllä aina löytyy jotain kivaa, vaikkei nyt mikään Maailman paras paikka olekaan ;)

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)