28.2.2014

Parin viikon takainen retki Helsinkiin

Heippa! En ole kauheasti ulos vilkuillut, ja kotona vaan koittanut siivota ja järjestää päiväsaikaan, niin ei tule jatkuvasti tuijotettua kukkapenkkiin, että MITÄ MITÄ, JOKO JOKO :D Tältähä seinustalla näytti jo viikko sitten...Mutta tosiaan, kävin ystäväni kanssa työväenopiston retkellä Helsingissä! Mahtoikohan kukaan lukija olla kyydissä... No, ensimmäinen kohteemme oli Merimaailma Sea Life. Valokuvaaminen oli kovin hankalaa siellä, valoa oli todella vähän paikka paikoin, ja akvaarioissa on paksut lasit, ja niiden asukit liikkuvat yllättävällä nopeudella! Onneks kaverini kuvaili helpon oloisesti laatukännykällään :D Olen erikseen maininnut hänen ottamansa kuvat, muut ovat omiani.

Tässä kuvassa näkyy pysyasennossa viihtyvä katkarapukala, tuo ruskea lehtimäinen. Taustalla hiekasta sojottaa muutamia tummia pätkiä, ne ovat ruohoankeriaita! Ne elävät koko elämänsä pohjahiekan suojissa, ja viihtyvät yhteisöissä, joten näyttävät huojuvalta ruohotupsulta.


Myrkyllinen siipisimppu. Oppaan mukaan siipisimppu ei ole tappavan myrkyllinen ihmiselle, mutta luin että sen pistos voi aiheuttaa, järjettömän kivun lisäksi, pahoinvointia/oksentelua ja hengitysoireita, joten tuskin on kivoin kaveri, kehen törmätä esim. laitesukeltaessa. "Onneksi" tämä on vain trooppisten vesien kala!

kuvaajana ystäväni MK

Isommassa altaassa oli sivummalla pikkuisten vauva-allas, voi miten söpöä!
Eivät isommat sitten heti syö kitaansa :)

MK

Piraijoja. Näillä oli kyllä todella pienenoloinen akvaario, aina aikuisiällä iskee sääli kaikkiin eläintarha-/terraario-/akvaarioeläimiin, miten isoissa paikoissa ne oikeasti luonnossa liikkuisivat. Tuskin piraijat luonnossakaan yhden puun juurakossa möllöttävät koko ikäänsä?

MK

2kpl mureenoja. On siinäkin häijyn näköinen otus! Mutta kyseessä ei ole mikään aggressiivinen tapaus, vaikka se elokuvissa ja sarjoissa on semmoiseksi ehkä roolitettu :)

MK

Merihevonen ja pieni merivuokko

MK

Korvameduusoja

MK

Nemo ja Nemon kaveri Tad! (Lasten animaatioelokuvasta Nemoa etsimässä) Nemohan on tuo monivärinen vuokkokala, ja kaverina sillä on tässä kuvassa keltainen keltavälskäri.

MK
Tämä oli surkuhupaisa yritys kuvata haialtaan asukkaita. Luulin sarjakuvauksen tarkoittavan, että se räpsäisee peräkanaa monta normaalikokoista kuvaa, mutta niistä tulikin tommosia minimaalisia...Seuraava kohteemme oli Kaisaniemen kasvitieteellinen. Käyn nähtävästi aina turhan aikaisin keväällä näissä kasvitieteellisissä. Ulkotilassa kun kaikki vielä horrostivat. Sisätiloissakin riitti katseltavaa, mutta pidän kyllä enemmän Ruissalosta tai jopa Riian kasvitieteellisestä! Huoneita oli Kaisaniemessä monta, mutta siellä meinasi jo eksyä. Kasveissa oli lisäksi Huimat määrät villakilpikirvaa ja vihannespunkkeja! Riiassa oli mielestäni huomioitu myös paremmin koristelu ja "sisustus", eli oli teeman mukaisia kohtia, kuten silloin oli mausteiden esittelyä jne.

"Toivomuslähde"


Lumikuningatar


LummehuoneYlläoleva palmunlehti kasvaa tästä laatikosta, ja tästä jättimäisestä "kahvipavusta" :)


Tässä kuva Kaisaniemen huoneista


Kolibrikukka


Matkustajainpuu  Ravenala madagascariensis
Madagaskarilta kotoisin oleva, 12-metriseksikin kasvava puulaji.
Kasvitieteelliseltä hurautettiin viimeiseen kohteeseen, Helsingin observatorioon!

Etupihaa


Ensin kiersimme itsenäisesti näytteillä olevia infotauluja ja interaktiivisia opasteita. Tämän jälkeen ryhmämme jaettiin kahtia,ja lähdimme eri oppaiden matkaan, toinen tyhmä tutustumaan kahteen torniin ja näyttelyyn, ja toinen ryhmä pääsi kuperakattoiseen planetaarioon tutustumaan tähtitaivaan kuvioihin.


Tähtitornissa oli kampi, jolla seinät saatiin liikkumaan. Torni oli niin ahdas ja pimeä, ettei siellä oikein mahtunut kuvaamaan kokonaisuutta..

Tämä on yläosaa, joka sitten kampea vääntämällä pyöri. Päästä heitti aika äkkiä :D Myös "varatie" kyltti herätti hilpeyttä, aika viimeinen vaihtoehto, kun huomioi miten korkealla oltiin..


Näyttelyssä oli esillä erilaisia kaukoputkia. 


Tässä ei tarvinnut rasittaa itseään, kun makuuasennosta pääsi tutkimaan tähtitaivaan ihmeitä ;)


Observatorion aikapussi, jota käytettiin 1800-1900-luvun Helsingissä
aikamerkkinä. Silloinhan observatorionmäki oli puuton ja näkyvyys sille parempi, kun ei ollut niin korkeita rakennuksiakaan. Observatoriorakennuksen katolla oli tanko, jossa oleva
aikapussi hinattiin ylös tangon huippuun 5 min ennen kello kahtatoista
ja pudotettiin alas sekunnilleen kello 12. Kaikki muut kellot rukattiin
sitten sen mukaan pysymään ajassa. En ollut aiemmin kuullutkaan moisesta!


Semmoinen retki se. Mielenkiintoiset kohteet, mutta kyllä ramaisi! Niin paljon katseltavaa ja uutta tietoa päivän aikana.
Työttömyysaikani lähenee loppuaan! Sain viimekesäisestä paikasta töitä, tosin pääpainotteisesti vissiin postituksen puolelta. Elättelen toivoa, että sinne löytyisi joku muu, ja itse pääsisin ilahduttamaan kassalle ;) Työt alkavat ensi kuun puolessa välissä. 

Sitä ennen ehdin vielä käväisemään matkallakin! Matka syö viimeisetkin säästöt, mutta on varmasti sen arvoinen. Lähden meinaan toisen kerran Islantiin! Pääsen moikkaamaan ihanaa ystävääni, ja heidän 8kk, silloin jo 9kk (miten aika juokseekin) tytärtään. Viikon verran olen heidän riesanaan/ilonaan, ja sitten palaankin aloittamaan työt :)

Kuulumisiin, kärsivällistä kevään odottelua!

4 kommenttia:

 1. Paljon upeita kuvia, niitä oli ilo katsella ja ihailla mahtavia kaloja ja kauniita kasveja.
  Oikein mukavaa matkaa sinne satujen saarelle:))

  VastaaPoista
 2. Sea lifessa on itsekin pitänyt monta kertaa käydä, mutta aina se on unohtunut. Niin lähellä ja niin kaukana, kun matkaa olisi vain vajaa 20 km:)

  Kiva kuvasarja Helsingin reissusta.

  Oikein mukavaa matkaa! Onnittelut työpaikasta!

  VastaaPoista
 3. Ai se oli tyovaenopiston retki. Kiva et tollasiaki jarkataan. Onpas siella kevaiset meiningit kukkapenkissa! Ja taalla sua kovasti jo odotellaan :)

  VastaaPoista
 4. Oon aina halunnut Islantiin! Kiva kun sait töitä, niin ja mukavaa reisssua!

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)