17.4.2011

Akureyrin sunnuntai 10.4.

Kello on täällä 11, ja aurinko paistaa komeasti. Samanlaista keliä oli viime sunnuntainakin, mutta oli kyllä Todella kova tuuli, 14-22m/s, silti lähdimme ulkoilemaan Milan kanssa.



Tuosta tulimme sitten kävellen yli, ja kastuimme meren puolelta ihan täysin! Hieman aliarvioimme tuulen ja meren voimat ;) Mutta onneksi oli hyvin vaatteita päällä, ei tasrvinnut heti kääntyä takaisin, vaan jatkettiin kierrosta.


Tämä oli jonkin taideihmisen myymälän/gallerian ulkoseinää, todella hauska :)


Paljon yksityiskohtia!


Tässä on risteyksessä havu-pensas-istutus, ja en ole edelleenkään muistanut selvittää, mikä ikivihreä havukasvi tämä on :) //lisäys, nimi löytyi :pikkuvihma, Cytisus purgans


Itse en sinisestä niinkään välitä, mutta tämä piha ja talo erottui edukseen :)


Eräällä talon kivipuutarhaa :)


Turistioppaissa ainakin mainittiin islantilaisten uskovan " in elves and hidden people", eli haltijoihin ja ns piilossa oleviin olentoihin. Huldufólk taitaa olla oikea nimitys islanniksi :)  Kiviä ei kannata heitellä, koska voi semmoiseen osua vahingossa, ja myös puutarhoihin on laitettu näille "asumuksia", onnea tuomaan, kuten tässä kuvassa näkyy. Näitä sitten löytää vähintään joka toisesta pihasta, ja mikä ettei, ovat todella suloisia!



Tämä on Akureyrin ensimmäinen kivitalo :)



Ja tämän perennan nimeä en saa millään päähäni! Jokin Primula?



Jälleen kerran jokin tutunnäköinen perenna //kevätvuohenjuuri

Sitten löytyikin tonttujen talo :D Olivat hienosti maahan/paikoilleen kiinnitettyjä, täällä kun tuuli vie kaiken mikä ei ole kiinni ;)




Komeaa maisemaa edelleen

Jonkun isommassa pihassa kuopsutteli kanojakin :)


"Kalasuomuinen" talo

Niin ihanan erilaisia taloja! Näin vasta eilen islantilaita uudisrakennusta, ja ne olivat kyllä miltein yhtä tylsiä kuin kotoSuomessakin ;)


Tässä toinen Milan koirista, husky- Eve. Pienen ajomatkan päästä on "koirapuisto", lainausmerkeissä siksi, että suomalainen koirapuisto ei vastaa yhtään täkäläistä. Suomessahan koirapuisto on pieni, tiukasti aidattu alue, mutta tämä oli meren rantaan ulottuva, mielettömän kokoinen alue, ja monena päivänä olemme olleet ainoat vierailijat siellä! Eve ja sekarotuinen Indi saavat purkaa energiaansa ja juosta minkä kerkeävät :)


Koirapuiston maisemia :)

Aurinko, ja nyt vasta bongasin sydämenmuotoisen pikkupilvenkin kuvasta :)


Mila




Indi

3 kommenttia:

  1. Onpa siellä oma huikea tunnelmansa, puita ei tosiaan ole. Tosi mukavaa seurata matkakuulumiasi.

    Tontut ja mennikäiset tuovat mieleeni elokuvan Beowulf...

    VastaaPoista
  2. Ainakin tuo toinen perenna näyttää kovasti kevätvuohenjuurelta. Ensimmäisestä en osaa sanoa.

    Mitenkäs siellä tuo huonekasvipuoli? Onko ihmisillä sisäkukkia, ja jos on, millaisia?

    VastaaPoista
  3. Huonekasveja on, mutta miltein täysin samoja mitä suomessakin :) Esim nukkatyräkkiä, traakkipuita, kumipuita,tuonenkieloa, kiiltojukkaa jne. En ole kyllä paljoa islantilaisissa kodeissa vieraillut :P

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)