25.2.2013

Helmikuun kuvia + Muistikirjamaaliskuu

Pirtsakka aamu, joskin lähinnä kelien puolesta, kirjoittaja on aika unenpöpperöinen keskipäivään asti ;D Ulkona on kirkas taivas ja herätessäni oli -13 astetta. Olen yrittänyt käynnistyä aamukahvilla, nautin näistä rauhallisista ja hiljaisista aamuista. Siksi heräänkin muutenkin usein ennen Miehekettä, koska tämän aamurutiineihin sisältyy useimmiten kolinaa, kilinää ja melskettä. Ei vissiin tarkoituksella, mutta syntyypä kuitenkin. On myös mukavampi herätä itsekseen ajoissa, kuin odottaa, että uni katkeaa naapuriasunnon remonttimeteliin ;) Naapuriasunto on tyhjillään, ja siellä tunnutaan uusittavan kaikki lattiasta kattoon. 

Tässä aamutokkurassa silitin keittiöön jo keväiset verhotkin :) Joulumaiseman pesin pois aikaa sitten, joten ikkuna oli valmiiksi puhdaskin. Minulla on ollut nämä Finlaysonin verhot monta vuotta, ja edelleen rakastan niiden keväistä fiilistä :)Herra Fasaani oli aamupalalla harvinaisen myöhässä, yleensä hän hiipii siinä aamukuuden- seitsemän aikaa paikalle, kun kukaan ei ole häiritsemässä.


Eilen(kin) oli todella kaunis päivä, ja käytimme sen mitä parhaiten! Kävin naapurin/ystäväni Rn kanssa ruokaostoksilla pitkän kaavan kautta, ja sen jälkeen kaivoimme varaston perältä grillin esille. Hiiliä ja sytytysnestettäkin oli juuri passelisti, saimme grillattua makkaraa ja halloumia. Pikkupakkasessa, auringonpaistaessa. Vatsat täynnä katsoimme vielä elokuvan yhdessä illalla. Erinomainen sunnuntai.


Löysin varastosta grillin lisäksi muutakin! *köh* Sääliksi käy meikäläisen kasveja, kun on tämmöistä varhaisiän dementiaa tms. Laitoin syksyllä varastoon tavallisen jalohortensian, ja unohdin sen täysin. Nyt sitten eletään jänniä hetkiä, kun katsotaan, selviääkö janoisena kasvina tunnettu hortensia vielä elävien kirjoihin.


Vanhat lehdet ovat tietysti kuivuneet ja kuolleet, niinhän muutkin ulkona olevat kasvit tekevät, mutta nämä ovat jutun ratkaisevin tekijä. Silmut. Jos olisin jossain vaiheessa muistanut kastella hortensiaa, silmut olisivat nyt varmasti paksummat ja niitä voisi olla enemmänkin....

Mutta kyllä niissa vaikuttaa olevan jotain elon pilkahdusta!
Toisen vuoden versoihin olisi odotettavissa kukintoja..

ja täältä voisi tulla uusia oksia, lehtimassaa? Eikös se hortensioilla niin mennyt? :)
Kokeellinen keit.. eikun puutarha Vol 5326506!


Kuten otsikossa mainitsinkin, olen hieman mainostamassakin.

Hupsistarallaa-blogin norsis mainosti blogissaan kivaa projekti-haastetta, muistikirjamaaliskuuta.

Olen mielenkiinnolla seurannut monien erilaisia kuukausihaasteita, ja tämä kuulosti niin kivalta, että aion ainakin yrittää! :)

Muistikirja-haasteen tarvikelista on jo julkaistu, ja kun askartelulaatikkokin tuli siivottua, on helppo lähteä sieltä etsimään tarvikkeita tarpeen vaatiessa. Aikakausilehtiä olen kyllä laittanut aika urakalla kierrätykseen, kaikkia paitsi puutarhalehtiä siis ;) Ehkä kaappien perältä vielä löytyy jotain työstettävää materiaalia. Ja kai sitä aina voi napata muutaman naapuruston lehtiroskiksestakin, jos ei muuten :P

7 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi käydä vilkaisemassa autotallin puolellla muutamaa talvisäilytyksessä olevaa kasvia...mulla on paha aavistus niiden säilymisestä..

  VastaaPoista
 2. Kyllä se voi tuosta lähteä hyvään kasvuun.

  Minulla käy yleensä niin, että unohdan laittaa kasvit syksyllä ajoissa talvisuojaan tai jonnekin jää kukkasipuleita istuttamatta.

  Tosin kerran sain tulppaaneista hienot kevään ruukkukukat. Sipulit olivat säilyneet viileässä varastossa ja lähteneet kasvuunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän, kunhan vaan en unohda kastella sitä nyt sisällä :D

   Odotan kovasti omien tulppaanien näkymistä, nyt on vielä niin paljon lunta päällä :D

   Poista
 3. Toivotaan, että hortensia kesti kovan kohtelun.. ;O) Mulla on tapana hoitaa kasvit kuoliaiksi! Luulen, että noin päin selviäminen on helpompaa..Mukavaa tiistaita (se, mitä on jäljellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tiistai olikin varsin mukava! :) Mulla on välillä liikaa huolenpitoa, ja toiset ei taas kestä näitä unohteluja :D Vain karskimmat kasvit selvivät tässä huushollissa ;)

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)