15.5.2011

Kuulumisia, palstaa, sushia ja mökkeilyä :D

Mihin se viime viikko hävisi? Hujahti vaan ohitse, ja tuntui etten saanut mitään aikaan...

Meillä on tämän kesän aarin vuokrapeltopalsta, ja maanantaina saivat ne merkattua. Todella savista peltoa. Saas nähdä mitä tulee, jos mitään, kun kaksi poropeukaloa menee sinne kuokan ja vesiämpärin kanssa. Nauravatko naapurit meidät pystyyn. Keskiviikkona meinattiin jo nirhata toisemme, kun pähkäiltiin miten hevonkakkaa levitetään, ja mihin kohtaan jne ;)


Tämä kohta oli jätetty kyntämättä, sopivasti meidän vierestä.. Pelkkää savea. Samaa meidän aari. Ja nyt vaan mietitään, miten paljon siihen pitäisi kantaa jotain multaa tms, auttaisiko se edes mitään, ja kun tuo on yksivuotinen palsta... Että onko järkeä moisessa. Luultavasti vaan tungetaan potut ja siemenet peltoon, heitetään harso päälle ja toivotaan parasta....

Torstai olikin sushi-ilta! Islannissa reissaillessani ystäväni M opetti minut syömään tätä :) Ja nyt oli pakko tutustuttaa mieheke, ja Japaniin rakastunut siskonikin, tähän herkkuun. Koska tarvittavien ainesten ostaminen erikseen tulisi kovin kalliiksi, ostimme nyt vain seuraavat:


Sushi meal kit, Citymarketissa 8,15€
 Setti sisältää:
2 pussia riisiä (á 125g), 5 merilevälevyä, 1 bambumaton, 2 syömäpuikot, 1 pussin riisiviinietikkaa, 2 pikkupussia wasabia, ja 2 pikkupussia japanilaista soijakastiketta. Mukana oli myös ohjeet monella kielellä, myös suomeksi.


 Sen lisäksi ostimme vielä sushiraaka-aineiksi avokadoa, kurkkua, porkkanaa...

 ja kylmäsavulohta siivuina. Kalan kuuluisi olla tuoretta, raakaa suolaisen meren kalaa, mutta emme oikein uskoneet sitä löytyvän peruskalatiskiltä.. siksi päädyimme kaikille maistuvaan vaihtoehtoon :)


Keitin riisin ohjeiden mukaan, pusseissaan n. 15-20minuuttia. Huuhtelin riisin, ja laitin sen kulhoon jäähtymään. Kaadoin sekaan riisiviinietikan, ja sekotin hieman.


Olen itsekin kovin aloittelija sushin teossa, joten unohdin sählätessä kuvata tekovaiheet :) mutta tässä siskoni levittää riisiä merilevyarkille. Vihreässä kulhossa on vettä, johon sormia kostutetaan, se helpottaa riisin käsittelyä. Yläreunaan jätetään parisenttä tyhjää, saumaksi, muuten riisiä levitetään ohut kerros koko arkille. Sen jälkeen täytteitä asetellaan ohueksi vaakaraidaksi, ja sitten mattoa apuna käyttäen rullataan koko komeus pötkyläksi...

Näin! :D Aika epätasainen ja hassu pötkylä tuosta tuli, mutta se ei makua haitannut! :)

Tässä kolmen eri tekijän tyylinäytteitä. Näitä sitten dipattiin soijaan, ja otettiin pieni nokare wasabia kanssa... Nam! Rainbown japanilainen soijakastike oli ihan hirveää, menimme ostamaan sitä pienen pullon... Pakkauksen mukana tullut oli Paaaaljon maukkaampaa!


Oon täysin kyllästynyt mun kameraani. Kaikki ilman salamaa kuvatut kuvat on tämmöisiä suttuisia... Koitin palstan vierestä kuvata näitä rusakon syömiä puita... Tän takia niitä puita kannattaa suojata, JA niitä kannattaa suojata myös vähän korkeemmaltakin ;)

Tämä kuva on otettu perjantaina taloyhtiön pihasta, jonkin sortin lemmikki ;)


Perjantaina hurautettiin mökin rauhaan, ja saatiin jälleen olla ihan kaksistaan. Viikonloppu oli jokseenkin pilvinen, mutta sade ajoittui onneksi yöaikaan, ja ropisi myös juuri saunomisen aikaan :) Ei siis haitannut yhtään! Siivottiin rantaruovikkoa, laitettiin soutuvene vesille, levitin multaa vuorenkilville... grillattiin, saunottiin, pulahdettiin meressä.. Vesi oli perjantaina 10°C ja lauantaina 9°C. Virkisti.


Lauantaiaamuna joskus..neljän aikaan heräsin ja bongasin ihanan punaisen taivaanrannan. Kävin sitä sitten kuvaamassa. Harmillisesti en älynnyt unenpöpperössä jäädä hetkeksi odottamaan, vintin ikkunasta näin mielettömän kauniin auringonnousun.Nukkapähkämöt, engl. lampaankorvat, ne vaan sieltä heräävät kukkapenkin syvyyksistä

Tältä näyttävät vuorenkilvet mullanlisäyksen jälkeen


Istutin 2 pelargonia ja 3.. eikun siis 2 tarhatähtisilmää (yksi menetti heti henkensä kun päästiin veneeseen, mieheke tiputti 10L vesitonkan sen niskaan x) ) metalliseen pataan. Itse ainakin tykkään tästä! Saa nähdä miten mahtuvat kaikki tuohon...


3 kommenttia:

 1. Sushi näyttää herkulliselle, en ole sitä itse koskaan maistanutkaan.

  Onnea viljelysten kanssa, savipelto ei ole niitä helpoimpia. Muistankohan oikein, pitikö saveen sekoittaa turvetta sen parantamiseksi?

  Mökkikukat näyttävät hyvinvoivilta ja kauniilta!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kivoja sushiohjeita, pitäisköhän jopa kokeilla...

  Mutta lemmikiksi arvelemasi kukka on kyllä kevätkaihonkukka. Lehdet ovat ihan erilaiset kuin lemmikillä ja tämä muuten kukkii aikaisemmin. Itse juuri viime syksynä istutin äidiltä saamiani kevätkaihonkukkia ja ne ovat kukkineet ihanasti jo kotvan aikaa, lemmikit vasta aloittelevat. :)

  VastaaPoista
 3. Sussi: Kiitoksia! Savipeltoon saisi kantaa turvetta ja hiekkaakin vissiin (vaikka minusta koulussa sitä ei suositeltu), mutta meidän budjetilla katsomme nyt kasvaako mikään savessa :D

  jl: Kokeile ihmeessä :)

  Kiitos korjauksesta! Ihmettelin noita lehtiä pitkän tovin, mutta koska kevätkaihonkukka ei ole mulle tuttu, en epäillyt pikaista tunnistustani :D Tuota ajankohtaa epäilin myös takaraivossani.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)