31.3.2014

Maaaaanaaantaaiiiiiii + messukuvia

Puuuh. On nää viikon alut aina niin rankkoja. Mutta onneksi auringonpaiste herättelee aivot nopeammin toimintaan kuin keskitalvella! Vielä on iltapäivään asti aikaa osallistua arvontaan! (MUOKS-väsynyt töihinlähtijä ei sitten tajunnut, että maanantai on vielä 31.3, eikä 1.4) Kivasti olette tekin heränneet sinne kommentoimaan ;)

Islanti-postaus odottelee edelleen kirjoittajaansa. Viikonloppu meni messuilla, takapihalla, koiran kanssa lenkkeilessä ja siemeniä kylväessä.

Levitin siemenpussit pisin keittiön pöytää. Vasemman nurkan Hortuksen pussit ostin Citymarketin alelaarista, 5pss/1€! Siemenissä on kuitenkin päiväys vuoteen 2015! Pitäisi varmaan pikkuhiljaa kylvääkin noita, osan päiväykset on umpeutuneet jo 2010 :P Viikonloppuna kylvin basilikaa, salviaa, japaninhumalaa, lobeliaa, salaattimixin ja samettikukkaa.


Lauantaina käväisin nopsaan Turun Piha& Puutarhamessuilla. Olen niin monena vuonna niillä jo käynyt, ettei niiltä oikein löydy mitään yllätyselementtiä ;) chilin taimia läksin ostamaan, ja ne löysin.

Tämä on varmasti näyttänyt hyvältä paperilla, mutta lämmin messuhalli + messujen toinen päivä -> narsissit nuokkuvat rumasti.


Liuskekivet on aina kauniita, tuo metalliverkko on kivan "rustiikkinen". Islannissa kaverin kanssa vähän ihmeteltiin, että mikä järkevässä nykyajan ihmisessä on, kun sen aivoissa kaikki ruosteinen ja rupsahtanut on kaunista :D 

Parveke? En oikein tiedä mitä olen kuvannut, muistiinpanot hukkuivat. Vähän turhankin seesteinen.


Valkoiset helmililjat

"Metsän tuntua" mallipiha, vai mitä nämä nyt ovatkaan. Oikein hauska. Kuntta (siirtonurmen tyylinen siirtometsänpohjaa) hiipii ihmisten tietoisuuteen.


Siniset santpauliat toivat mieleen mustikat :)


Toisessa mallipihassa oli vesiaihe, ja siellä hauskasti erivärisiä kumiankkojaKirsin piha/My Garden. Omilla teksteillä nämäkin houkuttaisivat puutarhassa.
Vesiaiheisen pihan lintuhäkki


Mitä taiteellisuutta mahtaa tulkita yksinäinen liljamaljakko metalliverkkorakennelmassa?


Modernimpaan makuun?

Siinä olivat messukuvani. En innostunut sen kummemmin kuvaamaan, samaa kamaahan noilla on vuodesta toiseen. Ihmismassat eivät olleet pahimmillaan, kun olin heti messujen avautuessa paikalla. Ostin Tammisillan puutarhalta viime vuonna hyväksi todetun Homeran (isompi puska, 10€), ja sen kaveriksi uuden kokeilun, Aji Cristallin (pienempi, 7€). Tajusin vasta päivää ennen messuja, että heidän puutarhansahan sijaitsee Piikkiössä! 20min ajoa! Pakko päästä! :D

Ostin nämä narsissit ennen Islantiin lähtöä, 3 viikko sitten, ja ovat olleet etuovella siitä lähtien. Juurella oleva muratti pitäisi varmaan vaihtaa uuteen ;)


Takapihalla vaaleajouluruusu on herättänyt muutamat nuppunsa kukkaan. Siinä ei ole lehtiäkään kunnolla hengissä. Viime kesän uudet jouluruusut näyttävät alkavan tekemään uutta alkua mullan alta, maanpäälliset osat kuolivat talvella.


Krookukset avautuivat lämpimän lauantain aikana.


Lumikellot

Heittelin jo kalkkia pisin pihaa, ja haravoin sammalta pois. "nurmialue" näyttää aika kulahtaneelta, mutta niin näyttää monella muullakin, maa on niin tiivistä ja savista tässä alueella.. Onneksi kukkapenkissä vihertää. En usko että sinisade selvisi talvesta, kaikissa muissa näyttää olevan henkeä jäljellä.


Tuskaillen ajattelen miten nämä kaikki pitäisi kärrätä kesän loppuun mennessä turvaan isovanhempieni pihalle... Asmme tässä vaan lokakuun loppuun. Missä sen jälkeen, ei ole tietoa vielä :)


Nyt pitää rientää töihin, hauskaa viikonalkua kaikille, ilmoitan viimeistään huomenna arvonnan voittajat!

5 kommenttia:

 1. Mihin ihmeeseen saat noi kaikki siemenet kasvamaan, ennen ulos vientiä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikki pöydän antimista eivät siis tule kylvöön tänä vuonna, jos sitä meinasit! Osa niistä jää hyvillä mielin laatikon uumeniin, niissä on vielä päiväystä!

   Poista
 2. Nuo siemenpussit on kuin iloinen tilkkutäkki.
  Ja kateellisena huokailen siun kukkivaa jouluruusua, miulla ovat kaikki tosi kurjassa kunnossa, nuppuja kyllä jokunen.
  kevät on ihanaa aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jouluruusu on sama, jossa syksyllä oli 16 nuppua! Hieman sekin otti siipeensä lumen tullessa

   Poista
 3. Ihmettelin noita samoja kulahtaneita narskuja, että kenen idea ne oli tuollaisina laittaa esille? Ei ainakaan kovin houkutteleva kokonaisuus, lähinnä surullinen pläjäys.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)