26.3.2013

Kotikasvikuvia


En vieläkään laita matkakuvia, vaan välissä ikkunalautakuulumisia ;)

Pääsiäisruohona kissanruohoa, eli ohraa.

Tämä sinkkipurkin ruoho kasvoi nopsaan


Ja tämän kulhon ohra kasvaa hitaammin... niinkin yksinkertaisesta syystä, kuin etten muistanut kastella tätä :D kuiva multa + siemenet = ei ruohoa :P


Ja tässä näemme tuloksen "reippaan käden" kylvöstä. Ripottelin basilikat reilulla kädellä kylvömultaan, pitäisi riittää kesäksi taimia ;)


Hortensia on todellakin hengissä. Kukkia ei taida tulla tänä vuonna, kaikki ne latvasilmut ovat elottomia, ne ehtivät saada sen verran pakkasta. Uudet lehdet kuitenkin kertovat hyvinvoinnista, ehkä ensi talvetus onnistuisi paremmin?


Pelargonitkin ovat osoittaneet sitkeyttä! Tästä pelargonista paleltui/kuoli 90% varresta, mutta unohdin sen sitten ikkunalaudalle. Ja mikä onni, sieltähän lähti uutta kasvua!


Yritin nyt keksiä, onko tämä pelargoni myöskin hillokellarista, vai oliko tämä koko talven ikkunalla... Noh, annoin sen kuitenkin kukkia. Muistaakseni tämä on Flower Fairy White Splash- lajiketta. Aivan ihana. Hyvä että ainakin yksi on säilynyt :) Myös molemmat appleblossom- pelargonit ovat toistaiseksi hengissä. Yritin löytää itseltäni hyvää kuvaa niistä, mutta järkytyksekseni en ole kuvannut niitä (??) niiden parhaassa loistossa. Pah.


Editt//Löysin sittenkin jonkinlaisen kuvan!


4 kommenttia:

 1. Todella hyvänäköiset pelargonit. Toivottavasti kukkivat ensi kesänä :)

  Minä en ole edes muistanut kylvää ohraa pääsiäiseksi...

  VastaaPoista
 2. Ihan tuli keväinen fiilis kun kattelin sun kuvia :)
  Basilika on niin hyvää ettei haittaa vaikka sitä on runsaammin..

  VastaaPoista
 3. Onpa siellä kevät hyvässä ja vehmaassa alussa!

  Minulla syksyllä pakkaseen unohtunut syyssyrikkä myön onneksi työntää jo uutta lehteä. Se on ollut talven varaston suojissa.


  VastaaPoista
 4. Kovasti siellä jo viheriöi.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)