10.12.2012

Täällä taas

Heissan lukijat! Täällä taas olen, pitkästä aikaa :)

Kummasti ne päivät taas kulkevat eteenpäin, en pysy millään perässä! nyt on 10.joulukuuta jo! Apuva! Viimeksi kirjoittelin tänne 2 viikkoa sitten, piti itsekin käydä vilkaisemassa mikä meininki silloin oli :)

Lahja lapselle-keräys, Turun ja Kaarinan seurakunnalla, on oikein mainiolla mallilla. Kaikki, 1025n lapsen, lahjatoiveet saatiin välitettyä ostajille, ja sitten ne päätyvät diakoniakeskukseen paketoitaviksi. On ollut oikein antoisaa olla vapaaehtoisena noin lämminhenkisessä projektissa! Keskiviikkona menen vielä paketoimaan viimeisiä lahjoja. Aina hymyillen tulee paketoitua, kun ajattelee, miten iso juttu pienikin toivottu paketti voi olla.

Kotonakin on tullut tonttuiltua, tässä muutamia kuvia. Bloggerin kuvatila tuli täyteen, kokeilen nyt liittää kuvat photobucketin kautta, saa nähdä miten toimii. Jokaisen kuvan joutuu vaan linkittämään/lisäämään yksitellen...

Tässä ovat uudet jouluverhot :) Cellbesistä tilasin hyvissä ajoin yhteensä 10 metriä kangasta. Siitä riitti juuri ja juuri olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Olohuoneen verhot ovat valmiit ja paikoillaan, makuuhuoneen palan sain vasta pestyä ;) Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on myös kyntteliköt.


Parrakas tonttu on kodin uusin asukas, paketti on yhden illan askartelun tulos.


Ohikulkijat varmasti luulevat että meillä on joko perhepäivähoitopaikka tai omia lapsia, mutta ei, tämän taideteoksen takana on neiti 25v ;D Spray-lunta ja mustaa Aqualux-maalia. Toivottavasti lähtevät keväällä vielä irti ikkunasta ;)


Sitten on pukinkonttiin meneviä käsitöitä! Toivon etteivät lähipiirin ihmiset lue tätä blogia :P

Tässä on puikkopussi.


Ja pussi avattuna. Materaaleina on kangaskaupan löytölaarin ruusukangas, välivahvikkeena on vanha tyynyliina ja sininen satiininauha tekstiililiimalla koristamassa puikkotaskujen reunaa. Kokotyötä reunustaa valkoinen vinonauha. En suunnitellut tätä ihan loppuun asti, vaan lähinnä googletin muiden tekemiä, ja niiden perusteella kokosin tämän :) Ainut missä ensi kerralla pitää miettiä useamman hetken, on palojen ompelujärjestys, että lopputlos olisi mahdollimman kaunis, nauhankin olisi saanut ommeltua, jos olisin ommellut sen Ensin, meinasin ommella taskut umpeen kun nauha tuli viimeisenä! Onneksi huomasin tämän, ja kaapeista löytyi tekstiililiimaa.


Virkatuista paloista tehty koristetyynyn päällys. Aloitin tämän työn aikaa sitten, ja näistä piti alunperin muodostua torkkupeitto, mutta kun olen niin kokematon ja lyhytpinnainen virkkaaja, tämä kokoluokka oli sittenkin sopivampi :) toisella puolella on sileää neuletta oleva iso pala. Lumi on toivottavasti tullut pysyäkseen, ja toivottavasti pysytään jatkuvasti pikkupakkasilla, sillä olen naapurin kanssa askarrellut takapihamme täyteen erilaisia jäätaideteoksia.

Mamman kakkuvuualla + sinisellä vesivärillä:
Ilmapallon avulla saa erilaisia munia, tämä on aika samea, takana tuikku.


Maitotölkeillä muodostuu nättejä jäämaljakoita ja tuikkuasioita

Pakkasista riippuen palloilla kestää aika kauankin jäätyä kokonaan. Tämän pallon muovit leikkasin liian aikaisin, ja kuului muutama kova paukahdus. Isot säröt näyttivät kauniilta! Sisällä oli silti iso alue vielä sulaa vettä. Yöllä tämä olikin sitten itsestään haljennut kahtia :)
Toki osa palloista kannattaakin puhkoa aiemmin, niin niistä saa kauniita kulhoja :)Opinnäytetyö on esitetty, ja odotan mielenkiinnolla lopullista arvosanaa!

6 kommenttia:

 1. Kivoja askarteluja, tuo puikkopussi on superkaunis!

  VastaaPoista
 2. Huh huh,ihan tulee hiki tässä katsellessa,kun oot ollut niin ahkerana :)
  Noita palloja on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ahkeroitu pidemmän ajan sisällä, ei onneksi kaikkea kerralla :)

   Poista
 3. Jäälyhdyt tuovat joulun tunnelmaa. Niitä on meilläkin tuolla saaveissa jäätymässä. Kun saisi vain ehjänä irti :).
  Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitotölkkilyhdyt oon joutunut repimään irti, mutta muuten on kyllä lyhdyt lähteneet irti kepuista. Lämmin vesi auttaa ;) Iloista joulun odotusta!

   Poista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)