25.9.2012

Alstroemeria

 Sieltähän ne täplätkin tulivat tänään esiin <3 p="p">Tänään koitin kovasti pohtia, ovatko nämä alstroemeriani (tunnetaan myös prinsessaliljoina ja inkaliljoina) Puutarhaliike Helteeltä 2011 ostettuja pikkutaimia, vaiko vuoden 2011 puutarhamessuilta ostettu juurakkopussukkaa... nostin toisenkin ruukun sisälle, että senkin nuput aukeaisivat :)


Talvetin nämä ihan huoneenlämmössä, mutta annoin niiden kuivua ja kuolettaa lehtensä. Sitten lykkäsin ruukut  kaapin perälle. Muistaakseni. Keväällä nostin ne taas esille, kastelin maltillisesti ja laitoin valoisaan. Taisin istuttaa molemmat myös uusiin ruukkuihin ja uuteen multaan. Kovasti niistä tunkee uutta paksua juurakkoa jo purkin alarei'istä! Toivon että ne selviäisivät seuraavastakin talvesta! :)

4 kommenttia:

 1. Kaunis Inkalilja.
  Meillä on keltanen ja oranssinvärinen Inkalilja..

  VastaaPoista
 2. Minulla odottaa muutama kukkanen talvettamista. Taidan kokeilla myös huoneenlämpöä, sillä autotallissa jäätyvät. Mm sinisarja ja ihmekukka (mukulat) saattaisivat selvitä kevääseen kastelematta. Olisko hienkansekainen multa hyvä talvetuksessa?

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni isoäitini talvetti ihmekukan mukulat ainakin ihan paperipussissa jossain viileässä huoneessa. Toiset käyttävät lannoittamatonta turvetta juurakoiden/mukuloiden talvetuksessa. Eli varmasti hiekkapitoinen multakin ajaa asiansa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti kommentista. Miehen työvälineet on sen verran spesiaaleja ettei niitä saa Malesiasta ostettuna.. Että jollain tavalla pitää roudata sinne kauas.. Ja nyt vasta tajusin, et ens viikolla on pakko lopettaa työt niin keretään talo laittamaan pakettiin... Aika menee niin nopeasti, ettei kaikkea kerkeä tajuumaan :P

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)