10.5.2012

Pihakuvia

Hieman pihakuvia tällä kertaa. Tänään on iltavuoro, ja tietysti sattui harmaa ja sateinen päivä, joten kuvat eivät ole kauhean imartelevia... toisaalta, piha on niin vaiheessa, etteivät ne muutenkaan mistään huippupuutarha-lehdestä ole muutenkaan :D

Takapihan kukkapenkki vihertää. Sahramit ovat kukkineet, tulppaanit aloittelevat pian kukintaansa, ja narsissit ovat auenneet. Sijainti on ehkä vähän huono, kotkansiipi kätkee ne taakseen.





Pihanurkkaus. Nurmi on kylvetty, nyt vaan ootellaan että itääkö vai eikö idä. Rikkaruohoja ainakin puskee sitä mukaa mitä niitä nypin :P Seinustalla on keltaisia tulppaaneja!


Fengshuissa keltainen kuvastaa tietoa, koulutusta, valtaa ja viisautta. 

Keltainen edustaa elinvoimaa ja liittyy pitkäikäisyyteen, iloisuuteen ja älykkyyteen.

Nähtävästi siis riippuu paljon siitä mistä lukee, että mitä mikäkin väri edustaa ;)


Keltaista löytyy myös eräästä (toivottavasti) tilapäisestä asiasta. Puksipuun takana piilottelee meinaan rotanmyrkkylaatikko. Ihanaa. Niitä vilisee täällä ongelmiksi asti, itse en ole kyllä yhtäkään vielä nähnyt, mutta  naapuri on, ja parin asunnon päässä oli jollakin ollut niitä jo sisälläkin :/  Niiden hävittäminen on vaan aika mahdoton tehtävä näin isolta alueelta. Miltein joka talon nurkilta löytyy koloja, ja kun opiskelijat ovat asukkaina niin siivotonta sakkia, aina löytyy ruokaa lojumasta + rehoittaivia pihoja joissa piileskellä.


 Jättipoimulehti heräilee myös, että rakastan sen lehdille jääviä vesipisaroita. Ihan kuin kesäyö tiivistettynä.


Tyrnikin heräilee talviunestaan


Yksi uusi ostos, punainen päivänkakkara


Innostuin hakkeesta. Sitä kun sai hakea ilmaiseksi. Pallotuija 'Danica' (arvaus lajikeesta) on töistä, en muista olenko sitä kuvannut aiemmin. Se pääsi aidan toiselle puolelle, jossa olen myöskin kuopsutellut.


Toisella puolen porttia on myös kapeahko hakepenkki, ja päädyssä "löytöni", sinivuokot, valkovuokko ja raparperi. Ne siis kasvoivat jonkun istuttaminen keskellä ruusupusikkoa. Epäilen jonkun aikoja sitten asuneen istuttaneen ne sinne. Siirsin ne tuohon että pääsisivät näkyvillekin. Hakepenkkiin tulee varmaan  jossain välissä jotain kasvejakin, tai pari havua ainakin :)


Raparperi kaipaisi varmastikin ravinteita :)


Valkovuokot eivät arvostaneet sadepäivää, eilen ne olivat vielä sepposen selällään!

Ja sitten inhokkiani, jota puskee joka nurkasta - nokkosia! Tätä on siis pihan ulkopuolella enemmän kuin nurmikkoa... Matalia tapauksia, mutta juuri siksi niin inhottavia. Muistan miten lapsena aina poltti paljaat jalkapohjat kun joissain pihoissa oli nurmen seassa :I Ajattelin antaa näille tujauksen myrkkyä, jahka saisin ensin jotain verkkoa, jolla estän etteivät naapuruston lemmikit ja lapset mene sitten myrkkyihin kuljeskelemaan...


Tässä etupihamme ennen muuttoa syksyllä 2011

Ja tässä tämänhetkinen tilanne!

Surullinen angervo lensi mäkeen jo aikaa sitten, ja tässä viikon aikana olen sitten kupsuttanut vanhat, tomuksi muuntuneet hakkeet pois, ja kantanut uutta tilalle. Kivireunat on niin mun "juttu", joten niitäkin piti kerätä. Kukkapöytä on jotain 3-4vuotta vanha dyykkayslöytö, ajattelin maalata sen rustiikkisen valkoiseksi tänä kesänä.  Kukkina on minitulilatvoja, atsalea sekä....


Orvokkilyhty! :) 


Röyhelöreunaiset ovat suosikkejani tänäkesänä!


Miehekin yllättyi uudesta etupihasta iloisesti. Tuore puuhake vielä tuoksuukin niin kivalle.



Ai niin ja tässä vielä viime mökkireissulta viimeisintä mökkimuotia!

Vääränkokoiset kumisaappaat, liian isot collegehousut, alla yöpaituli, ja sen päällä vanha swetari. Koska mökillä ei ole kottikärryjä, kekseliäs puutarhuri taikoo itselleen rintarepun. Oksia varten :D oli muuten kätevä! Musta pallo kätkee taakseen kamalan virnistyksen ja tuulen riepottaman tukan ;)


Hauskaa loppuviikkoa kaikille! Kommentit enemmäin kun tervetulleita!

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Sinullakin on kivenpyörittäjien geenit! Minäkin olen reunustanut kukkamaat täällä ja mökillä kivillä, joita olen kantanut ja kärrännyt selkä väärällään. Hih.
    Mukavasti alkaa puutarhasi hahmottua.
    Nokkosista pääset eroon syömällä ne, ovat todella rautaista pinaatin korviketta. Voi myös kuivata ja jauhaa ruokiin ripoteltavaksi.
    Ryppyreunainen orvokki on suloinen! Ja jättipoimulehden taimia minäkin siirtelen joka kevät aina uusille kasvualustoille, niin hieno se on sateen jälkeen niinkuin kuvasitkin.
    Mökkivermeet näyttävät passeleilta mökkimaisemaan! Pääasia, että tarkenee ja viihtyy. Mukavia kevätpäiviä sinulle edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivet on vaan kerrassaan ihania! Ja kivigeeni menee meillä nähtävsti suvussa, tädillä ja isoäidillä on aina silmät auki reissuissa mahdollisten ihanien kivien varalta :)

      Ajattelin käyttöö nokkosia mahdollisesti sellaiseen torjunta/ravinnelitkuun!

      Poista
  2. Kyllä näyttää niin siistiltä että! Noi kvireunukset tekee ihmeitä hakkeen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hake oli kyllä tosi hyvä veto, onneksi jaksoin hakea sitä kottikärrykaupalla. Kivet alkaa vaan loppu vakiopaikalta, mistä ihmeestä niitä sitten seuraavaksi alan kantaa :D

      Poista
  3. Onpas sun kotkansiipi jo hyvässä kasvussa. Mulla hiukan vasta jotain pientä maasta pilkottaa.

    Jakaisipa täälläkin joku ilmaiseksi haketta. Mulla ois hirveästi sille käyttöä.

    Orvokkilyhty on hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotkansiipi tuntuu rehoittavan päivä päivältä isompana! Nyt mietin jo isoimman siirtoakin, mutta en ole varma arvostaisiko se sitä.. Vaatii kuulemma kasvurauhan, hmm.

      Poista
  4. Oh, nyt kun sain bloggerin toimimaan, niin miksenpä kommentoisi. :) (Yksi mokoma ruksi valittu väärin selaimen asetuksista. Blogger tietysti olisi voinut mainita asian koska se on sentään mahdollista.)

    Mukavan näköinen takapihasta on tulossa, ja koska on vielä alku-kesä, kaikki on vähän nupullaan. Ilmeisesti tuohon multa-alueelle on tulossa nurmea, vai jotain muuta? Itsekkin sanoisin, että nokkosista pääsee eroon syömällä, kuten vuohenputksestakin ;)

    Värien symboliikka tietenkin riippuu siitä mihin valtaosa populasta uskoo, eikös juu. Ise voisin vaikka itselleni sanovan kevättä (uudelleen syntyä), elämää ja yksinkertaisesti hyvää väriä :)

    Orvokki lyhty onkin oiken näppärä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurmi on itämässä juuh, pientä haiventa pilkottaa!

      Ja kyllä, symboliikka vaihtelee ihan itsestä riippuen! Hyvät oli sunkin "analysoinnit" ;)

      Poista
  5. Mukavalta näyttää kukkatarhasi,tuo kotkansiipi on upee♥.Kivillä reunustettu kukkapenkki onkin näyttävän näköinen!

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)