18.4.2012

Vapaapäivänä ehtii kirjoitellakin

Heippa taas! Tiistai ja keskiviikko ovat tällä viikolla vapaapäiviäni, joten ehdin kuvaamaan ja kirjoittamaankin pitkästä aikaa! Eilinen vapaapäivä meni kotia siivotessa ja takapihalla kuopsuttaessa :)

Siivosin tosiaan viime viikolla meidän pihan ulkopuoleltakin. Ruusuaidan ja pyöräkatoksen väliin oli jäänyt kaikenlaista roskaa ja risua, ja maaperä näytti oivalta lymypaikalta etanoille/kotiloille, joten aloin raivaamaan sitä ihan itse :) haravointi on niin kivaa! napsin myös ruusuaidasta kuolleet oksat pois, ja vieressä kasvavaa japanintatarta myös. Naapuri tykkää tattaren pitkistä oksista, ja ovathan ne kauniita, joten en ole kokonaan kitkenyt sitä aidan ulkopuolelta.


Mona on uskollinen seuralaiseni. Rappusilla on kiva tarkkailla puuhiani, ja haistella tuulen tuomia tuoksuja!


Tässä aidan ulkopuolelta kuvattuna. Nurmikon reunusnauha tulee aikanaan matalammalle :P


Ja tässä hieman toista puolta, en ole sitä paljoa kuvannut kun se on niin kesken/aloittamattakin. Isompia istuskelualueen laattoja pitäisi kysellä lisää, nuo pienet poluksi asetellut löysin pellolta! Kyllä, pellolta. Siellä ne pilkistivät heinän seasta. Hain äkkiä kottikärryt ja kiikutin ne meille. Toisen roska on toisen aarre!
Tässä kuvassa Mona haistelee niitä tuulen tuomia tuoksuja ;) Oven lasissa on paperilumihiutaleita, koska Mona on kahdesti hypännyt lasia päin, kun on luullut oven olevan auki.....


Tässä on uusin ihanuuteni! Atsaleaksi sen tunnistin, mutta en yhtään tiedä sen lajiketta. Tämän nappasin siis työpaikan roskiksesta ;) se on työntekijöille sallittua työajan ulkopuolella.


Kukinnot ovat ihanan hempeitä, toivottavasti saan sen elpymään ja pysymään hengissä :)


Takaovella on hieman ruuhkaa, kun kaikki haluaisivat valoa.
Muurikello ja ruusut ovat myös roskislöytöjä. Pelargonit ovat talvehtineita.


Olohuoneen ikkunalauta on täynnä. Kauimpana pikkutaimina Plantagenista ostetut pelargonit ja petunia, seuraavaksi chilejä, sitten siemenperunat ja lopuksi ananaskirsikat.

Makuuhuoneen ikkunalle laitettin myös ikkunalaudat. Halvinta materiaalia/hyllylevyä Bauhaussista, se puoliksi ja jostain työkalupakin perältä hyllykiinnikkeet. Jänönhäntää, chilejä, paprikaa, petunia ja verenpisaroita.


Makuuhuoneen nurkassa on sekalainen seurakunta chilejä, roskisruusua ja muurikelloa, tuoksuköynnös ja viirivehka :) Valaisin on äidin peruja.


Makuuhuoneen seinälle laitettiin myös yksi hylly "opiskelupisteeseen", mutta kasveja siihenkin tuli laitettua. Roskis saint paulia, asuntolalla majailleet kevätkaktus ja nukkumatti, sekä työpöydällä majaileva chili.


Olohuoneessa on pari kirjahyllyä, ja niiden päällä majailevat rahapuu, kultaköynnös/hopeaköynnös yhdistelmä, raitamatti, reunustraakki ja roskislöytö kiinanjasmike (josta poistin hajun takia kukinnot, ne siis "tuoksuvat" niin vahvasti). Neilikkakuparilehti on hieman alempana.


Sulkasaniainen olohuoneen nurkassa


Pikkutulilatvoja oli menossa roskiin, ja ne pääsivät pihalle väripilkuiksi.


Tässä onkin eilisen vapaapäiväni puuhia. Tämä on ollut tähän asti pihan häpeänurkka, jossa vain säilytän kaikkia työkaluja, kottikärryjä ja ylimääräistä roinaa. Eilen siirsin tavaroita ja  aloin kaivamaan japanintattaren juuria ylös. Lapionmitan jälkeen pohja olikin jo täyttä savea, mutta siellä se sitkeä haittakasvi vain kulki ristiin rastiin! Naapurini tosiaan pitää kasvista, joten hänen puolellaan sitä kasvaa vielä. Meillä ei! Keräsin kaikki juurenpätkät tuohon ämpäriin, ja vien ne polttoroskiin jätesäkissä.


Tässä onkin sitten dyykkauslöytöjä. Paikka josta haen kiviä ja multaa, on myös monen lähiasukkaan/paikallisen kaatopaikka. Joku laattaesittelijä oli heittänyt näytekappaleitaan sinne jo viimesyksynä/aikaa sitten, ja nämä löytyivät vielä ehjinä talven jälkeen. Eihän niitä montaa ole, mutta varmasti keksin niille jotain käyttöä aikanaan.


Töistä sain myös kultatuijan, joka oli menossa roskiin, koska oli käytetty istutuksessa... Kamalaa tuhlausta, Kukkahattuneidille kaikki vaan! :)


Ämpäri täyttyi juurista aika äkkiä. Osa juurista oli pientä ja ohutta, mutta syvemmältä löytyi ison porkkananpaksuistakin! 


Juuri myös muistuttaa sisältäpäin porkkanaa, väritykseltään.


Kukkapenkissä toisella puolella krookukset aloittavat kukintaansa.


Minulla oli myös työnjohtaja paikalla :) Tuossa tyynyllä hän makoilee ja seuraa tilannetta.


Laitoin raja-aidan alalaitaan tuota nurmikonreunusnauhaa myöskin, vaikkei se olekaan niin leveää, kuin juurakot vaatisivat. Aion kuitenkin kylvää nurmikkoa tähän, joten en halua että se leviää naapurin kukkapenkkiin, joka on aidan toisella puolella.


Aurinkokin pilkahteli, ja sai krookukset avaamaan kukintojaan.

Mielestäni olen istuttanut tähän seospussin krookuksia/sahrameita, mutta tässä ainakin on pelkkää violettia :)


Taka-alalla jättipoimulehti aloittaa kasvuaan.


Ja seinustalla ruohosipulikin on herännyt! Vieressä ollut timjami ei näytä enää elävän.


Semmoista täällä. Illalla heitin vielä nurmialueen täyteen kalkkia, ja tänään vastapainoksi on aamun satanut lunta.......... Nurinkurista kerrassaan.

Töissä on mennyt mukavasti. En muista koska olisin ollut näin mieluisassa työpaikassa, jos koskaan olenkaan. Työkaverit ovat kaikki mukavia ja rentoja, mutta monen vuoden työkokemuksella osaavat asiansa, ja eivät pyörittele silmiään kun kyselen tyhmiä ;) Kassankäyttö sujuu jo ilman suurempia kommelluksia, taimistorutiinit ovat takaraivossa ja päivärytmikin on kuosissa! Fyysinen työ auttaa nukahtamaan samantien illalla, ja herään nyt vapaapäivinäkin mielellään aikaisin aamulla, kun ennen minua ei saanut ennen iltapäivää ylös sängystä! Hymyilyttää, eikä suotta!

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille, kuullaan taas!

5 kommenttia:

 1. Oletpa ahkeroinut ja tehnyt hienoja löytöjä! Muistan hyvin ensimmäiset kuvat puutarhasta muuttonne ajalta, ei uskoisi samaksi paikaksi.

  Ja nyt tuli mieleen, että pitää saada mies auttamaan meillä yhden ison kiven kanssa, lähellä olevalle tyhjälle tontille on meilläkin päin dumpattu kaikkea hyödyllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Onnea aarteenmetsästykseen! :)

   Poista
 2. Hirveesti kaikkea oot saanu aikaan ja mikä läjä kasveja! Mona niin söpönä siellä :) Elokuussa sitten tupatarkastus :P

  VastaaPoista
 3. Heii, mä haluan kans noin upeita roskislöytöjä :)

  VastaaPoista
 4. Haluaisitkohan tulla meidänkin kodin pihaa muokkaamaan :D

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)