9.4.2012

Pääsiäisen vieton lomastaToivottavasti kaikilla on ollut rauhallinen ja mieluisa pääsiäinen. Itse olen nautiskellut vapaapäivistä kotosalla, ja sukulaisilla vieraillen. Pääsiäinen pääsi tänä vuonna jotenkin yllättämään, keskityin niin paljon uuteen työpaikkaan, että meinasi jäädä pääsiäisruohokin kasvattamatta... Se onkin ainut koriste, en ehtinyt pääsiäiskranssia edes aloittamaan!


Onneksi nämä tiput (oikea taivutusmuoto?) ovat niin suloisia, ettei muuta kaivatakaan. Kulho, tiput ja munat ovat Tiimarista. "Ruoho" on kauraa.Toinen työviikko sujui nopeasti. Kelit hieman viilenivät, ja aamuisin jäinen maa aiheutti viivästystä taimien maahan kaivuussa, mutta aina lounaan jälkeen oli sen verran sulaa, että päästin jatkamaan mihin oltiin jääty. Opettelin myymälässä kassan käyttöä, ja alkukankeuden jälkeen sekin lähti sujumaan. En ole koskaan törmännyt samanlaisiin kassoihin eri työpaikoilla, tässäkin oli omat niksinsä opittavana. Ensi lauantaina taimisto sitten jo aukeaakin, olen viikonlopun töissä! Vähän jännittää jo etukäteen :)

Takapihamme on aina aamuisin huurteinen ja jäässä, ja aurinko alkaa paistamaan sinne vasta iltapäivällä. Ei auta vaikka kuinka kävisin aamuisin kahvikuppi kädessä kiertelemässä siellä ;) kun omassa pihassa ei ole tekemistä, Kukkahattuneiti siirtyy aidan toiselle puollelle. Ei, ei naapurille, vaan ns. yhteisille alueille. Olen  leikannut ruusuaidasta ylitse tursuavia oksia pois, haravoinut, kerännyt talomme ympäristön roskia jätesäkkiin, ja edellisiltana aloin myös karsia viereistä ruusuaitaa.

Niissä on paljon punapahkasientä (Nectria cinnabarina), jos olen oikein tunnistanut/nimen muistanut. Vanhoissa oksissa on paljon punertavia täpliä, ja ne ovat kuolleet. Tauti leviää käsittääkseni vanhoihin oksiin, ja voi levitä muihinkin kasveihin. Olen leikannut saastuneet oksat pois, ja huomenna ajattelin soittaa huoltomiehelle, jos tämä hakisi pikkukauhaajallaan tuon kasan roskiin. Raahasin kaksi kottikärryllistä oksia jo ns. kompostilavalle, ja takaisin tullessa kottikärryt olivat täynnä keräämiäni kiviä ;)

Petunia alkoi kukkimaan ikkunalaudalla, kiva huomata sen olevan oikeaa lajiketta. Seuraavat kukkanuput taidan nyppiä vielä pois, että kasvi saisi enemmän kokoa.


Olen petunioita latvonut ahkerasti, ja ovelana olen aina säästänyt nuo latvatkin. Eli tökkään ne suoraan multaan, ja tadaa! saan aina uusia petunioita ;) myös verenpisaroilla olen koettanut samaa, mutta en ole ihan varma kestävätkö niiden latvukset tätä, aika näyttää.

Pihamme kukkapenkistä löytyi myös kaksi toisiaan halaavaa lumikelloa, vaikka en ole tietääkseni sitä pihaan laittanut? Ihanat silti <31 kommentti:

  1. Toivottavasti siellä ymmärtävät, kuinka hyvän asukkaan ovat saaneet, sinähän olet laittanut kohta kaikki paikat siellä kuntoon.

    Meillä on vielä itse puutarhassa iso määrä lunta, joten puutarhahommia ei voi edes ajatellakaan, huoks...

    VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)