21.4.2014

Viikon reissuni Islannissa (osa1)

Jos näin viisi viikkoa matkan jälkeen saisin näitäkin, edes ekan osan, julkaistua ;)Lähdin matkaan maanantaina 10.3.2014. Aamuseitsemän maissa mieheke heitti minut bussipysäkille, ja hyppäsin Onnibussin (nettikaupasta lippu 9,30€) matkaan. Olen kuullut monenlaista juttua Onnibussista, mutta en voi kuin kehua. Kuski oli oikein mukava, ja tiedotti selkeästi pysäkit etukäteen. Kuljin päätepysäkille, Helsingin Kamppiin. Sieltä kävelin Rautatietorille, ja kuljin bussilla 651 Helsinki-Vantaan lentokentälle (5€).

Olin jo tässä vaiheessa todella tyytyväinen, että päädyin kulkemaan kevyin matkatavaroin. Mennessä minulla oli pieni kassi ruumaan laitettavaksi, jossa oli tuliaisia. Vein ystäväni 9kk tyttärelle muutamia suomenkielisiä lastenkirjoja, joita löysin kirppikseltä, samoin lastenvaatteita ja pari hiuspantaa. Ystävän avomiehelle vein Mignon-munia ja tämän isälle Finlandia-marmeladikuulia, ja ystävälleni tilauksesta suomalaista grillimakkaraa. Tässä pikainen otos viemisistä.Käsimatkatavaroihin minulla oli yksi selkäreppu. Sen sisälle mahdutin collegehousut, vaihtoalusvaatteita ja sukkia, pari vaihtopaitaa, hius- ja hammasharjan, meikit, kameran johtoineen ja varaparistot, pokkarin + ristikkolehden, purukumia, pari proteiinipatukkaa, kaikki matkaliput.. Aivan, ja reppuun mahtui myös minun pieni käsilaukkuni, jossa oli lompakko,passi jne. Kassi painoi lähtiessä 3kg! En oikeastaan kaivannut enempää viikon aikana, kun pyykinpesukone oli kuitenkin käytettävissä. JOS oltaisiin ulkoiltu enemmän/pidempiä retkiä, olisi ollut hyvä olla paremmat ulkoiluvarusteet. Jos oltaiisiin biletetty illat ulkona, olisi pitänyt olla enemmän varusteita siihen. Nyt, kun menin osallistumaan ystäväni perheen arkeen, olin varatunut juuri sopivasti :)

Lentoni lähti klo 14.20, olin kentällä aika ajoissa, lähtöselvitys ei ollut edes auennut. En vain muistanut, että viimeksikin, 2011, kävi samoin, ja melkein säikähdin, kun en nähnyt mainintaa Icelandairista. (apua, olenko väärässä terminaalissa,missä mitä häh) Onneksi nykäisin hihasta ohikulkevaa lentokentän työntekijää, ja sain kuulla olevani oikeassa paikassa, ja Icelandairin avautuvan ihan viereeni. Pääsin ensimmäisenä lähtöselvitykseen, ja turvatarkastuksessakaan ei ollut jonoa. Jokin metalli minussa piippasi tosin, ja pääsin naisvirkailijan kopeloitavaksi :D Tarkkaa työtä!
Seuraavaksi istuinkin kahvilassa kauhistelemassa lentokentän hintoja. Pieni munakas5,9€ ja kuppi kahvia 3,6 ! Huuuu. Aloitin matkalukemiseni, Torey Haydenin Viattomat. Luinkin sen jo menomatkalla. Menetteli, mutta en tykästynyt kuten aiempiin teoksiin, joissa Torey on itse mukana. Jätin pokkarin lopulta ystävälleni :P

Lennolla istuskelin mukavan kajaanilaisnaisen, ja tämän aikuisen pojan vieressä, terveisiä vaan jos osuisit lukijaksi! Lento sujui ongelmitta, korvani ovat se isoin ongelmatekijä, etenkin laskuissa. Tällä kertaa olin onneksi muistanut purkan, ja mussuttaessani sitä, eivät korvat sattuneet NIIN pahasti. Unohdin myös kuulokkeet mukaan, mutta istumapaikkani näyttökin oli rikki, enpä olisi saanut elokuvia katsottuakaan. Laiskana en myöskään jaksanut vaihtaa paikkaa. Perillä olin n klo 16 Islannin aikaa, ja tulijaiset olivat ehjänä perillä! Vastassa minua oli ihana ystäväni M, tämän kihlattu J ja heidän pieni tyttärensä E. Ihanat mussukat!

Ensimmäinen yö vietettiin Reykjavikissa, ja seuraavana päivänä ajettiin (KFC:n ravintolan kautta) piiiiitkä matka Husavikiin. N. 500km, 6 tuntia. Tässä on ajomatkan aikana, liikkuvasta autosta, napsittuja kuvia:

Mielestäni tässä tiivistyy tienvarsimaisemat. 
Vuoristoa takana, muutama tönö siellä täällä ja sitten heinikkoa, tai laavakivipeltoa :D
Heppoja näkyi monessa kohdassa


"kasvillisuutta"


Lättänässä Etelä-Suomessa ajellessa ei ihan eksytä näin korkealle, kesken ajomatkan ;) Korviinkin sattui aina näillä osuuksilla, kun ilmanpaine on erilainen.


Silmä lepääKun haluaa asua rauhassa...Maisemat ovat niin henkeäsalpaavia. Jokaisen olisi koettava ne itse, omin silmin.Eiköhän tässä ollut sopivasti ekalle osalle ;)

2 kommenttia:

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)