5.7.2010

Turun keskiaikamarkkinoilta

Vanhan kirjaston edustalta

Villisikoja!


Joksenkiin karmivia nää "koristeet"


Hierontaa ;)


Söpöt minitossut!


Jälleen jänniä koristeita :D


Meripihkasiili!


Olisivatpa Turun kaikki talot tämmöisiä <3Täl puol jokke


Oli niin kaunis päivä <3


Ruusuliisoja(=kerrottu ahkeraliisa) sävyittäin kävelykadulla


Onnea tuova hevonen


Kukkakauppa, jonka yleisilmettä/näyteikkunaa aina ihastelen


Nämä puiset lokit/mitälielinnut olisivat kivoja :) Taustalla orkidean hinta, aika kallista... Jostain kukkakauppiaan on palkkansa riivittävä?


Markkinoilla on tullut käytyä monena vuotena, ja samaa tavaraahan siellä on vuodesta toiseen. Tänä(kin) vuonna ostin paahdettuja manteleita (sokerisia 2pussia ja valkosipulisia 1) ja paistettua possua juureksilla. Tällä kertaa possu oli jossain paperipussissa, mikä oli jotenkin tympeää, ei kovin keskiaikaista? Aiemmin se on tarjottu isolta ruisleivältä, joka taas on ollut ns. laudan päällä.. Ostin myös pesupähkinöitä! Olen kuullut ystävältäni niistä hyvää, niin ajattelin kokeilla. Maksoivat 6€ puolen kilon pussi, eiköhän se riitä näin aluksi, hieman markkinahintaa niissä varmaan on, kuten tuntui olevan muissakin tavaroissa. Vaikka maksaahan se käsityö aina :) Oli ihana ilma, ja oli mukava kävellä miehekkeen kanssa ja tarkkailla ihmisiä. Syötiin jätkskit kahvila Paawolla, ja käytiin ruokaostoksilla keskustassa. Siitä tallusteltiin kotiin jossa pakersin taas parvekekasvien kimpussa.

Epäilen että daaliassa saattaa olla ripsiäisiä, ja ihmeköynnöksestäkin on mustuneet uudet lehdet T___T puutarha-aerosolia ja provado-puikkoja käyttöön. Heitin kulahtaneet orvokit hetken mielijohteesta roskiin, ja iskin niiden tilalle verenpisaroiden hieman kasvaneet pikkutaimet. Muutamat tomaatintaimet heitin myös pois. Siirsin pari pelargonia isompiin ruukkuihin.

Töissä on KUUMA. Hiki virtaa ja olo on tukala, liikkeessä ei ole ilmastointia, mitä nyt etuovi ja takaovi auki (olenko jo maininnut sen?)... Tukkujen kasvivalikoima ei ole ihmeellinen, uusien kasvien osto liikkeesseen ei ole helppoa, kun ei ehditä itse paikalle tukkuihin... Viikonloppuna olisi tarkoitus suunnata Helsinkiin. Linnanmäelle ja Kiasmaan ainakin, saas nähdä saanko raahattua muita kasvitieteelliseen, vai pitääkö tehdä oma reissu omalla ajalla. Ehkä jonkin verran tulee shoppailtuakin, saa nähdä ;)

7 kommenttia:

 1. Hienoa että markkinoita ja toritapahtumia järjestetään. Ainahan ne hinnat ovat korotettuja ;-)

  Minä olen istuttamassa kultaköynöstä ja juorua. Ei kai vaan uudenkuunaika ole nyt menossa ohi?

  VastaaPoista
 2. Itse en valitettavasti seuraa lainkaan kuun vaiheita, enkä ole lainkaan tietoinen kuun vaikutuksista mihinkin. Onneksi Sarin puutarhasta saa tietoa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä kuvia markkinoista, minulta jäivät katsomatta, kun juoksun jälkeen olin vähän uuvahtanut.

  Helsingin kasvitieteelinen on näkemisen arvoinen. Ainakin viimeksi siellä oli pieni puistokahvila auki, josko sillä saisi houkuteltua muut mukaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle kun viitsit nähdä vaivaa sen hunajakukakan kans. Täytyypä kerätä kukat maljakkoon ennen kuin siemenet tulevat =).

  VastaaPoista
 5. Ai te kävitte siellä? Mua harmitti kun missasin sen nyt kokonaan :/

  VastaaPoista
 6. JOs joku tähän kommentoi, eikä kommenttia näy, kirjoitappa uusiksi, hallintapaneeli kadotti ne :(

  VastaaPoista
 7. Hauska markkinapäivä sinulla. Minua sykähdytti tuo onnea tuottava hevonen! Keskiaikaiset markkinat myös Tallinnassa on kokemus, sieltä voi ostaa niitä hunajamanteleita myös.

  VastaaPoista

Jätäthän jonkin tervehdyksen kertomaan olemassaolostasi, kommentit ja palaute ovat yksi bloggaamisen peruspilareista :)